Російський «Газпром» виставив «Нафтогазу України» рахунок

31.01.2013 21:43   -
Автор:

Прем’єрство Тимошенко, кажуть експерти, навіть через багато років після її відставки, може привести українську економіку  до колапсу. Сім мільярдів доларів США, які зобов’язана сплатити Україна, згідно контракту укладеному екс-прем’єркою у дві тисячі дев’ятому році, – не просто величезна, а навіть образлива сума, впевнені в українському уряді.  Завдяки Тимошенко держава вимушена платити не за те, що отримала і використала, а за те, що не отримала, і отримувати не має потреби. 

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Нам выставляют 7 миллиардов только лишь за то что мы не выбрали его по тем кабальным условиям, которые были заложены в договоре, который подписала известная «харьковская узница, в кавычках.  Мы не брали этот газ, как можно обязать нас платить такую колоссальную сумму за то что мы не использовали. И это условия договора, который она подписала. Вот сегодня мы практически увидели сколько это нам стоит и во сколько это может нам выльется. А если суд примет решение, Стокгольмский или где это будет рассматриваться, – в пользу Газпрома. Вы понимаете, что для бюджета Украины  и для каждого украинца значат 7 миллиардов отдать в этом году.  

Гроші, що можна було б використати на розвиток української економіки: будівництво нових лікарень та стадіонів, шкіл та дитячих садків, доріг та парків – держава повинна віддати -  оплачуючи бізнес інтереси прем’єра Тимошенко.
Як повідомив губернатор Михайло Добкін, український уряд вже готує звернення до своїх російських колег, де аргументовано буде зазначено, чому Україна відмовляється сплати цей необґрунтований борг. Якщо Росія не пійде на поступки, подальша доля контракту, який у дві тисячі дев’ятому році від імені держави підписала Тимошенко, буде вирішуватися у європейському суді.

Ігор Бескровний