У школах вже готуються до завершення навчального року

31.01.2013 19:30   -
Автор:

Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міської ради

-Второй семестр начался четырнадцатого января и заканчивается 24 мая, это значит, что 24 мая последний день учебных занятий, но не конец учебного года. Хочу напомнить, что учебный год заканчивается тогда, когда дети закончили учебную практику, экскурсии и экзамены.

Стосовно екскурсій та навчальної практики, то з першого по четвертий класи вона відбудеться з двадцять сьомого по тридцяте травня.  З п'ятого по восьмий та в десятикласників  – з двадцять сьомого травня по сьоме червня. Щодо випускних класів, то вони в цей час будуть зайняті підсумковою державною атестацією.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міської ради

-Очень компактно пройдет государственная итоговая аттестация в одиннадцатых класах, потому что с 25 по 31 число, они должны будут сдать три экзамена, т.е три государственных итоговых аттестации.

А от дев'ятикласники працюватимуть в більш спокійному режимі. І хоча вони не проходитимуть підсумкову атестацію, на них чекає п'ять іспитів: українська мова, математика, географія, біологія, іноземна мова і ще одна гуманітарна дисципліна на вибір. Стосовно ж ЗНО, то цьогоріч на тестування зареєструвалося більше половини випускників харківських шкіл, а це понад чотири тисячі дітей. Завершиться навчальний рік випускними вечорами. Для дев'ятикласників – одинадцятого – дванадцятого червня, для одинадцятикласників – тридцять першого травня. Загальноміський випускний на майдані Свободи планують влаштувати  на День захисту дітей – першого червня.

Олександра Суфіянова