Ремонт сільських клубів

05.10.2012 23:04   -
Автор:

Селище Печеніги. Місцевий будинок культури не бачив ремонту з тридцятих років минулого століття. Тепер заклад повністю відновили: від підлоги до даху. Тепер тут є танцювальна зала, виставковий хол і вестибюль. Вистачає місця й для гуртків.

Валерій Лапко директор Печенізького будинку культури

-У нас здесь музыкальная школа, у нас здесь детская библиотека, интернет-библиотека, коллективы районного дома культуры, два вокальных, один танцевальный, театральный, хор.

Будинок культури в Печенігах проінспектував губернатор. Потім провів нараду. На ній підбили підсумки щодо відновлення клубів на селі. Так, більшість таких в області відновлено. Зовсім нещодавно було відкрито будинки культури у Будах та Вільшанах.
 
Євген Савін заступник голови Харківської облдержадміністрації

-Продовжується капітальний ремонт Чугуївського Великобурлуцького районних будинків культури, і залучено 304 тисячі гривень. Розпочато капітальний ремонт районний будинок культури Краснокутського району, на проведення якого передбачено три мільйони гривень за рахунок коштів НАК Нафтогаз України

Усього на ремонт з різних джерел залучили більше п`ятдесяти мільйонів гривень. З держбюджету – сімнадцять мільйонів. І на цьому не зупинятимуться.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Я даю поручение департаменту разработать предложение, которое согласовать со всеми районными администрациями по ремонту и реконструкции домов культуры и сельских клубов, на эти цели на 2013-2015 год предусмотреть сумму не менее 85 млн гривен, т.е  мы почти на две трети увеличиваем финансирование на предстоящие три года.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.