Прокуроры не обеспечили явку своих же свидетелей в очередном заседании по делу против Геннадия Кернеса

02.04.2018 17:09   -
Автор:
Замість обіцяних свідків – пуста трибуна для допиту. Це слухання справи проти міського голови Харкова та двох його охоронців. Сьогодні сторона обвинувачення мала забезпечити явку своїх же свідків, однак цього не сталось. На самому початку слухання справи прокурори повідомили – нікого не буде. Комусь не додзвонились, деякі змінили номери, хтось захворів, а деякі не прийшли в обумовлений час. Тож просять суд призначити примусовий привід. Всі адвокати мера заявляють – сторона обвинувачення не виконує належним чином свої обов'язки.  
 
Андрій Циганков адвокат Геннадія Кернеса 
 
У прокурора є інформація адрес реєстрації зазначених свідків. Ніхто нічого звідти не підняв з тої лави, не сходив по тих адресах і не перевірив – є свідки чи немає? А зараз заявляється таке профанаційне клопотання – ви нам забезпечте привід. З яких адрес? Чи є інформація, що там знаходяться ці свідки? Чи знову суд винний перед стороною обвинувачення, що він особисто не сходив по тих адресах та не з'ясував наявність свідків.
 
Також прокурори забажали приступити до допиту свідків сторони захисту. Адвокати міського голови запевняють, це є порушенням закону. 
 
Олександр Гунченко адвокат Геннадія Кернеса 
 
Потому что четко указано и, на мой взгляд эта норма императивна, допрашиваются сначала свидетели обвинения, а после этого допрашиваются свидетели стороны защиты. Если этот порядок нарушить, то во-первых это будет с оглядкой на норму неправильно, а во-вторых это может нарушить право на защиту. Геннадия Адольфовича и его охранников – Смитцкого и Блинника.
 
Саме тому зміни допиту порядку не може бути, переконує Олександр Гунченко. Так вважає і суд. У цьому клопотанні прокуратурі відмовив. Задовільнив лише примусовий привід. На наступне засідання мають з'явитись всі п'ятнадцять свідків сторони обвинувачення. Захисники мера стверджують – прокурори навмисно затягувають процес, бо розуміють – справа розвалюється.  
 
Олександр Гунченко адвокат Геннадія Кернеса 
 
Если хотя бы пару-тройку свидетелей явится, то мы их допросим. Будем надеяться, что сдвинемся на хотя бы какой-то шаг вперед. Теперь мы, раньше сторона обвинения говорила, что сторона защиты затягивает, и говорила при чем безосновательно абсолютно, а сегодня мы можем обосновано с полной уверенностью сказать, что затягивает сторона обвинения.
 
Наступне засідання у справі Геннадія Кернеса має відбутись 23 квітня.