Про борги та збереження природних ресурсів. В облдержадміністрації пройшла селекторна нарада

17.12.2012 18:04   -
Автор:

550 мільйонів гривень. Такий борг усіх підприємств Харківської області за природний газ.

Роман Грива директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА

-15,3 млн – задолженность населения за услуги теплоснабжения за 2012. 449 млн – это разница в тарифах, которая идёт у нас за 12 год с 1 января по 1 декабря. 22,6 млн – задолженность учреждений, которые финансируются из госбюджета, 78 млн – задолженность учреждений, которые финансируются из местных бюжетов.

Більшість заборгованої суми – саме через непогашення різниці у тарифах, повідомили фахівці. Аби частково перекрити борги, нещодавно прийшла держсубвенція у розмірі триста вісімдесят мільйонів гривень. Решта коштів має надійти за тиждень. Та окрім розрахунків за природні корисні копалини, треба турбуватися і про їхнє збереження. Зокрема, цього року на охорону навколишнього середовища з бюджету області було виділено понад двадцять мільйонів гривень. Майже чотири мільйони спрямували на збереження водних ресурсів.

Роман Квартенко начальник Державного управління охорони навколишнього природнього середовища в Харківській області

-А именно, улучшения качества водопроводных и канализационных сетей, повышение эффективности и в надлежайшее функционирование этих сетей. В настоящее время ведутся работы, связанные с улучшением техсостояния и благоустройства также Печенежского водохранилища, реконструкция систем водоотведения в городах: Изюм и Мерефа.

Окрема робота була проведена з очищення русел річок. Це допоможе врятувати водоймища від підтоплень під час весняних паводків.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия