У місті розпочали продавати ялинки

17.12.2012 18:06   -
Автор:

Біля головного символу новорічних свят ніякої метушні. Тільки поодинокі перехожі цікавляться, в якій ціні сьогодні ялинки. Більшість зізнаються – не готові витрачатися на цей атрибут і вже давно замінили справжню пахучу сосну на штучне зелене деревце.    

Надія викладач

-Нет не будем, дорого наверное, у нас искусственная, поэтому нет, не будем. Зарплата не позволяет.

А ось Володимир все ж таки готовий виділити з пенсії 100 гривень на покупку зеленої красуні. Каже на збирається змінювати родинні традиції.

Володимир пенсіонер

-Ёлку всегда покупал все годы, чтоб стояла на полу. И игрушки давно купили, не успели все побить, новых покупать не будем. Ёлка будет стоять до 7 феврвля, потому что день рождения жены, а ей будет всего навсего 88 лет.

Продавці в свою чергу запевняють, ціни гнучкі і готові ними поступатися. Але великого попиту на ялинки, жаліються, поки що не має.

Сергій реалізатор ялинок

-60 грн 1.20- 1.30 метра.

– А дальше?

– А дальше 70-80.

– А самая дорогая?

– Самая дорогая 100.  

– Покупают? – Нет. Мало. Денег нету у людей.

Всеодно нахвалюють, мовляв ялинка місцевої прописки, на стовбурі відповідні печатки. Коли продають, кажуть, одягають спецбірку зі штрихкодом, яка свідчить, що дерево зрубане законно. Зелені красуні без розпізнавальних знаків – це порушення закону. Тож, радять бути покупцям обачними, бо за нелегальну ялинку можуть й оштрафувати.  

Анжела Сушко, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия