Придерживаются ли харьковчане великого поста? Социологический опрос

02.03.2020 14:14   -
Автор:
47 днів. Стільки триватиме Великий піст в Україні. З другого березня по вісімнадцяте квітня. Всі сім тижнів віруючі будуть утримуватися від їжі, що містить м'ясо, рибу, молоко та яйця. Найбільш суворими тижнями поста вважаються перший і останній. Із раціону тих, хто постує виключаться абсолютно всі мясні, молочні продукти. У тому числі сири, сметана, яйця та солодке. Можна вживати: овочі, зелень, гриби, фрукти, крупи, горіхи, сухофрукти, бобові та страви з них. Налаштованість українців із приводу готовності до посту різниться. Факторів багато, від фінансової складової до релігійної приналежності. 
 
Анна харків'янка
 
Если честно, крайне редко. Пасху да, отмечаем, но поститься как-то не получается, в наше время это дороже, чем не поститься. И каши и рыбные все продукты – они намного дороже, чем обычная еда.
 
Анна Юріївна харків'янка
 
Хорошо отношусь, кому можно, это говорят полезно, для здоровых людей. Молоко нельзя, яйца нельзя, мясо понятно, алкоголь.
 
Тетяна харків'янка
 
Я за, просто я не придерживаюсь, мне с двумя детьми очень сложно соблюдать.
 
Віктор харків'янин
 
Не религиозный человек, поэтому не пощусь. Сейчас допустим в зал тренажерный еду, там есть люди, которые пост поддерживают.
 
Така православна традиція, за словами духовенства, передбачає не тільки фізичне, але й духовне очищення. Головна мета посту: заспокоєння розуму та смиренність. У ці сім тижнів віруючі відвідують служби в церкві та читають духовну літературу. Бажано відмовитися від розважальних заходів та алкогольник напоїв.
 
Євген харків'янин
 
На работе у меня есть человек, который придерживается всегда. Говорит, что очень хорошо себя чувствует после поста. Давай! тоже постись, классно будешь чувствовать себя.
 
Тетяна харків'янка
 
Я вообще мясо не ем – Это не связанно никак с какими-то религиозными предпочтениями? – Нет, я просто не люблю. – Из окружения кто-то придерживается? – Да, есть люди. Вообще, я думаю, украинцы придерживаются.
 
 
Марина харків'янка
 
К праздникам отношусь хорошо, но посты не соблюдаю. – С чем это связанно? – Я не вижу в этом никакого смысла, и считаю что просто жить по заповедям важнее, чем соблюдать посты.