Президент подписал закон про “евробляхи” и призвал воздержаться от акций протеста

23.11.2018 11:31   -
Автор:
Закони про так звані "євробляхи" підписав глава держави. Всі кошти від розмитнення авто йтимуть на покриття дефіциту Пенсійного фонду, індексацію та на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію.  Це чітко та недвозначно передбачено законом, повідомив Петро Порошенко. 
 
Петро Порошенко Президент України 
 
Це – непростий компроміс між державою та фактичними власниками авто. Між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто лише отримав шанс стати сумлінним платником податків. І от щоби останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші ідуть на добру справу, їх і вирішили в цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам. Від Пенсійного фонду вимагатиму регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто.
 
Власників "євроблях" глава держави закликав скористатися пільговим порядком та утриматись від акцій протесту.
 
Петро Порошенко Президент України
 
Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будують не президенти, не уряди, не депутати, а платники податків. Це має стати аксіомою, і підписання зазначених законів – крок у тому напрямку. Дякую усім за розуміння і здатність до компромісу.