Председатель ХОГА провела встречу с первым заместителем главы миссии ОБСЕ в Украине

20.09.2018 13:25   -
Автор:
Голова облдержадміністрації Юлія Cвітлична провела зустріч з першим заступником голови місії ОБСЄ в Україні Олександром Хугом. З ним губернатор обговорила соціально-економічну ситуацію та безпеку  в Харківській області, і зазначила що на сьогоднішній день стан справ на Харківщині  є регульованим.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Звичайно ми більше уваги приділяємо стабільності і безпеці на території регіону, працюємо плідно з правоохоронними органами. Найголовніше це безпека людей і головна мета держави – забезпечити цю безпеку. Але розуміючи, що поряд , знаходиться потужний ворог, нам дуже необхідна міжнародна підтримка, незаангажована і об'єктивна.
 
Говорячи про соціально-економічний розвиток регіону, Юлія Світлична розповіла про низку важливих рішень, ухвалених під час серпневої сесії обласної ради. Голова Харківщини наголосила, що завдяки децентралізації, яка ініційована Президентом, є можливість реалізовувати важливі інфраструктурні проекти. Будувати та ремонтувати об’єкти, на які громади чекали роками. Вона також зупинилася на питаннях, пов’язаних із забезпеченням потреб внутрішньо переміщених осіб.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
На зараз в Харківській області біля 128 тисяч внутрішньо переміщених осіб,  які офіційно зареєстровані на Харківщині. Ми працюємо з українським фондом соціальних інвестицій, для того щоб розбудовувати інфраструктуру, яка дає можливість житла для цих внутрішньо переміщених осіб. Один гуртожиток вже відкрито, на черзі ще 5 проектів.
 
Олександр Хуг зазначив, що з моменту його попереднього візиту на Харківщину в липні цього року в області відбулися помітні зміни.  Також розповів про зустріч, яку провів з групою молодіжних лідерів Харківщини.
 
Олександр Хуг перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні
 
Це молоді люди яка займають активну життєву позицію. Вони дуже гарно мені описали позитивну картину того, що відбувається на Харківщині, та те як вони вбачають  майбутнє цього регіону. (СКЛ) Ви ж знаєте  багато звітів повідомлень про те, що маса молодих людей залишає терени України. Але сьогоднішня зустріч переконала мене що залишається і багато людей, які вірять  в майбутнє своєї країни. І та енергетика, яка  йде від вас та вашої команди, в плані розбудови цього регіону,Харківщини, вона матиме лише позитивний вплив на  молодих людей.