Працівникам «Харківських теплових мереж» провели тренінг з надання домедичної допомоги (відео)

23.11.2023 11:14   -

Турнікет, тампонада, тиск – три методи зупинки критичної кровотечі та інші важливі правила, які потрібно знати, щоб врятувати себе і ближнього під час війни, працівникам «Харківських теплових мереж» розповіли і показали інструктори з благодійної організацій «Благодійний фонд «Місія Харків».

Каріна, Дар’я і Андрій провели дві перші тренінгові сесії для теплоенергетиків у бомбосховищі. Особливу увагу приділили практичним навичкам – кожен вчився швидко користуватися турнікетом.

В реальному житті ця процедура не може тривати більше за 30-45 секунд – саме стільки часу масована кровотеча залишає на порятунок людини. Добре, якщо до форс-мажору людина має певні навички з надання домедичної допомоги, а також звичку – носити при собі гумові рукавички та турнікет. Місія Харків спеціально для працівників критичної інфраструктури надає аптечки із засобами для зупинки кровотечі та проводить тренінги, які вчать ними користуватися.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

РОСТИСЛАВ ШКАВРОН–ФІЛІППЕНКО ЗАСНОВНИК БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «МІСІЯ ХАРКІВ»
Наш проект має на меті взагалі забезпечення всіх об’єктів критичної інфраструктури, тому що зараз ворог завдає ударів саме по критичній інфраструктурі. Тому ми вже провели на декількох об’єктах Харківської області і зараз ваша черга. Звичайно, при “прильоті” буде паніка і тому надати хоч якісь знання людині, як правильно реагувати щоб когось врятувати. Також ми надаєм аптечки основною метою якої є зупинка критичних кровотеч тому аптечка – і тренінг як застосовувати цю аптечку.

В перший день тренінгових сесій пройшло дві. Групи працівників підприємства по 36 чоловік в кожній приходили по черзі і займалися близько двох годин. За словами учасників, подібні заходи на підприємстві вже проходили, але зараз було більше практики

ЄВГЕН НІКІТІН НАЧАЛЬНИК ЛАБОРАТОРІЇ МЕТАЛІВ І ЗВАРЮВАННЯ УПРАВЛІННЯ РЕМОНТІВ КП “ХТМ”
Зараз тренінг проходив, який вже більш розгалуджений. Він більш об’ємний, більш познавальний. Тут більше показували на прикладах, тобто не взагалі теорія, а більш практики практичних бій показували. Тобто це дуже сподобалось і дуже пізнавально. Я вам скажу, будемо сподіватися, що нам це не знадобиться, але це дуже корисно і в побутовому житті і не тільки у військовий час

На початку занять і після закінчення усі присутні працівники підприємства заповнювали анкети з тестовими питаннями. За словами інструкторів «Місія Харків» – це невеличкий іспит на засвоєння теоретичної частини тренінгу. Практичні навички треба вдосконалювати повсякчас.

ОСТАННІ НОВИНИ