Повоєнне відновлення Харкова. Ігор Терехов зустрівся з муфтієм Духовного управління мусульман Криму

10.11.2022 14:57   -

Відновлення Харкова та підтримка міста з боку кримських татар. Ці питання сталі ключовими під час зустрічі мера Харкова Ігоря Терехова з муфтієм Духовного управління мусульман Криму Айдером Рустемовим. Муфтій під час візиту до мегаполісу також передав жителям гуманітарну допомогу. За його словами, Духовне управління мусульман Криму планує допомогти з ремонтом Харківської соборної мечеті. Для цього залучать турецьких партнерів. Адже, за вісім місяців повномасштабного вторгнення Харків дуже сильно постраждав від атак російських окупантів, які день у день руйнували житлові будинки, культурну і релігійну спадщину, цивільну та критичну інфраструктуру мегаполісу. Але зараз, каже Ігор Терехов, ситуація у Харкові залишається стабільною. І це завдяки військовим, бійцям тероборони та мирним жителям, у тому числі кримським татарам. І у питанні післявоєнного відновлення мегаполісу мер також покладається на підтримку турецьких партнерів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Понятно, что разрушения глобальные – будем восстанавливать. И тут у нас большие надежды на наших турецких партнёров, потому что за Харьковом закреплена Турция, по распределению и для нас это хорошо. Я добивался, на самом деле, чтобы была именно Турция, потому что у нас близкая ментальность с одной стороны, потом там высокие технологии, ресурсность есть и, я надеюсь, что после нашей победы мы будем восстанавливать.

Тим паче, каже Ігор Терехов, Харків має кілька міст-побратимів у Туреччині, а у мирний час з міста курсували рейси турецьких авіаліній.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
У нас очень много общего. И в своё время мы взяли автобусы «Карсаны» – это тоже турецкое производство. Мы планировали здесь в Харькове делать совместное производство по выпуску автобусов. И мы не отказались от этой идеи, поэтому очень много чего нас связывает. И, я очень рассчитываю, что после нашей победы у нас сложится плодотворное сотрудничество, во всяком случае. Во всяком случае с моей стороны будет всё сделано для того, чтобы Турция инвестировала сюда. У нас есть Консульство здесь в Харькове. Очень многие приезжают, и много раз и Посол был, поэтому такая активность у нас есть и это залог того, что мы навстречу друг другу движемся и я уверен, что у нас получится результативное сотрудничество.

У свою чергу Айдер Рустемов зазначив, що Духовне управління мусульман Криму також сприятиме розвитку цієї співпраці.