Постраждалі від ракетних ударів по центру Харкова розповіли про перші хвилини після обстрілів

03.01.2024 19:00   -

У медичних закладах продовжують перебувати постраждалі внаслідок обстрілу центральної частини Харкова. Це люди різного віку, які отримали травми різного ступеня тяжкості. Здебільшого осколкові. Як постраждалі згадують момент «приліту» детальніше в нашому матеріалі.

АНДРІЙ ПОСТРАЖДАЛИЙ
Я ехал на тренировку рано утром, по дороге взял человека подвезти, ему нужно было в тот двор заехать. Собственно говоря, мы заезжаем во двор. Мы с ним прощаемся, я сдаю назад и в этот момент был «прилёт». Минутой раньше или позже я бы не попал в эту ситуацию. А так вот я в самом центре. Под впечатлением был, это как будто сон какой-то, потому что звука не было, как что-то летит. Был удар, посыпались стёкла, я сидел в машине своей и у меня повылетали все окна, всё начало гореть, дымиться. Мне зашивали вот возле брови, где-то тут шов наложили, голову зашили. Ну и посекло руки и всё. В принципе обошёлся испугом. Не знаю, будут ли последствия в дальнейшем, потому что я был в 30 метрах от взрыва. Вообще я считаю, что я чудом выжил, но, а так, в целом чувствую себя прекрасно.

МАР’ЯНА МАТИ ПОСТРАЖДАЛОГО ХЛОПЧИКА
Це жах! Нічого не встигли усвідомити, тільки добре, що були в коридорі, тому що так би, мабуть, і не вижили. Квартира зруйнована, будинок зруйнований, відійшла стіна одна. Виходили на ощуп. Ну звичайно за малого більше злякалася. Він кричав «Я не хочу вмирати! Допоможіть! Хто небудь». Він був увесь в крові, в нього була дуже сильна кровотеча. Там були медпрацівники, вони його забинтували.

ОЛЕКСАНДР ПОСТРАЖДАЛИЙ (9 РОКІВ)
Воно вибухнуло дуже сильно і все було зруйновано, все, абсолютно. Шафа впала. Стеля на мене впала і поранила мені голову. Я вибрався з бетону, він був як «домік» і я був у крові весь. І мені було дуже погано дихати, тому що коли я дихав було пильно.

ОЛЕНА ПОЛЕЩУК МЕДИЧНИЙ ДИРЕКТОР ЛІКАРНІ
В цілому за вчорашній день травмованих було доставлено бригадами екстреної допомоги та самостійно звернулися 34 особи. З них 13 було госпіталізовано. В основному це легкі та середнього ступеня тяжкості травми, які не загрожують життю, але одна пацієнтка вкрай важка, вона знаходиться в реанімації. Серед цих людей були 2 дитини. 9 років хлопчик та дитина 2-ох років. Також вони отримали травмування, але середнього ступеня тяжкості. Всім іншим медична допомога була надана амбулаторно.

ОСТАННІ НОВИНИ