«На винищення схоже». Харків’яни досі відходять після ракетної атаки на центр міста (відео)

03.01.2024 19:20   -

Другий день після страшного ракетного обстрілу центральної частини Харкова. Жителі пошкоджених будинків досі оговтуються від всього того, що вони пережили вранці 2 січня, коли російські війська запустили три ракети по житловим кварталам Харкова.

ОЛЕГ ВЛАДИСЛАВОВИЧ МЕШКАНЕЦЬ ПОШКОДЖЕНОГО БУДИНКУ
Пока еще в шоке. Все, что зарабатывалось, все кончилось. Окна, двери, все, телевизор, компьютер, все. Слава Богу, что живы. Я был в ванной, жена на кровати еще лежала. Утром я собирался идти в РЭС. Ужас. Это фашизм. Что можно сказать, по мирному населению бить. Сказали с “Искандеров”, а били “Кинжалом”. Где тут, что тут?! Просто ужас.

НАДІЯ МЕШКАНКА ПОШКОДЖЕНОГО БУДИНКУ
На душі в мене така тривожність, бо я не зрозумію як воно буде далі. Що буде з будинком. Бо кажуть, що може бути таке, що його не відновлять для проживання. Що він не буде придатний для проживання, бо тут така велика тріщина йде по стіні. І що тоді буде, я не можу уявити. Бо все тут так зручно, так привично. Я живу в цьому будинку 45 років. Всі мої діти тут понароджувались у мене 3 сини. Ну сумно мені, сумно. Але і радісно, що всі живі. Всі, слава богу. І кішечка моя, яка там по спині лазить. І дві собачки. Я їх підібрала, скажімо так «діти війни» . І слава Богу, всі живі. Але у них такий стресовий стан.

МАРИНА ДОНЬКА МЕШКАНКИ ПОСТРАЖДАЛОГО БУДИНКУ
Нічого не вціліло. Це по-перше. Накоїли. Шо вони тут пустили, якійсь ракети і бомби. І я так розумію, що вони пошкодили газопровід і теж стався вибух через це. А в квартирі живого місця немає. З обох боків все винесено, навіть пошкодило віконні рами. Тобто тільки залатати ДСП і все. В міжкімнатних стінах – дири. В квартирі моя мама була вранці. І вона мабуть народилася в сорочці. ЯК я кажу, зараз мабуть не її час. Вона жива залишилась дивом. План – треба перечекати зиму дивитися, що нам запропонує адміністрація міста, може країни. Які в них плани стосовно дому. Тому, що дім старий, добрий і тільки дякуючи тому, що тут метрові на першому поверсі майже метрові стіни втовщину і подалі ті стіни звужуються. Це ще дім так звана «сталінка». Дуже товсті стіни. Саме тому він вистояв. Але подивимось. Такі пошкодження. Чи будуть вони його реставрувати.

АНАСТАСІЯ МЕШКАНКА ПОШКОДЖЕНОГО БУДИНКУ
Какая-то пустота и осознания, что все. Дома нет по сути. А в момент прилета. Ну первый раз, когда прилетело я была в кровати. Мы ж подорвались, встали, пошли. Выбило окно в одной и во второй комнате. Я выглядываю, а там, что-то горит. И начинает больше-больше гореть, я отхожу и буквально через 5 минут взрывается газопровод. И все уже попадало, вся квартира, все двери, все окна, стекла. Упали, разбились. И чудом остались живы. На истребление похоже какое-то. Это очень больно осознавать, что вот так вот мирных жителей.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

В’ЯЧЕСЛАВ ДРУГ МЕШКАНЦЯ ПОСТРАЖДАЛОГО БУДИНКУ
Сьогодні прийшли підтримати друга. Він тут мешкав. На жаль, від квартири нічого не залишилося. А як не друзі, хто ще допоможе. Міські служби дуже гарно виконують свою роботу. І вчора і сьогодні. Дуже оперативно. За що дуже дякуємо їм. Все робиться дуже шкидко. Тому що зараз і зима. Наприклад, вчора ще морозу не було. Сьогодні мороз і швидко працюють. Зараз тут стіна відходить. Ми припинили свою працю. Якщо зараз експерти оцінять ситуацію, мабуть на протязі 2-3 діб і це місце буде красивіше набагато, ніж зараз.

ОСТАННІ НОВИНИ