Поиск решения или виновных? Зачем губернатор Харьковской области был в детской инфекционной больнице

29.11.2019 15:03   -
Автор:
Ось так, пройшовши по коридорах і не заходячи до палат, губернатор Олексій Кучер знайомиться зі станом Харківської обласної дитячої інфекційної лікарні. А медзаклад вже давно потребує ремонту. І про це вже практично кричать самі пацієнти. 
 
– В Терапії ремонт не проводився з часів СРСР, потрапляючи туди, складається враження, ніби перед тобою в будівлю потрапив снаряд, одна розетка на палату, харчування далеко від ідеалу, та що там, від норми.
 
– Не так давно довелося звернутися в дане місце. Вражень маса. Починаючи з входу з'являється відчуття що потрапляєш в минуле століття. Будівля стара і дуже втомлена, на території лікарні, якщо захочете ввечері погуляти з дитиною, точно зустрінете місцевих бомжів.
 
– Палати старі, стіни пофарбовані вже в n-ний раз, розетки не працюють, протяги, дуже холодно в зимовий період. Роздягальня в підвалі нагадує бункер, іноді складається враження, що може щось відвалиться на голову.
 
Як пояснює сам головний лікар медзакладу, фінансування на ремонт деяких відділень надходить переважно від кредитів Європейського банку реконструкції та розвитку, всі інші відділення заклад вимушений ремонтувати чи не власним коштом. 
 
Дмитро Кухар головний лікар Харківської обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні
 
Ми робимо, міняємо сантехніку в залі. Ми робимо практично за свої кошти заміну деяких сантехнічних вузлів в підвальних приміщеннях. Робота проводиться постійно.
 
Та очільник області, не вдаючись до всіх цих подробиць, одразу ж почав шукати винних у ситуації. Розпочав з лікарів. 
 
Олексій Кучер голова Харківської облдержадміністрації 
 
Ви скільки працюєте тут років – Багато 15 років – Ну ця ж проблема виникла не вчора, не рік тому, не два. Ви ж розумієте, що ви не просто лікар, ви менеджер, тобто ви персональну відповідальність несете.
 
Далі ж замість пошуку рішення питання ремонту дитячої інфекційної лікарні Олексій Кучер продовжив наполягати на покаранні вже і своїх теперішніх підлеглих. 
 
Олексій Кучер голова Харківської облдержадміністрації 
 
За кожною такою проблемою є конкретна особа, яка повинна нести відповідальність і відповідності до закону, ми відреагуємо на все те, що тут відбувалося. Я вважаю, що такі особи повинні бути притягнуті до відповідальності: чи це керівник департаменту охорони здоров'я чи це головний лікар.
 
Втім, повертаючись до проблем закладу, ремонту деякі відділення ще й як потребують. Як пояснює головний лікар Дмитро Кухар, фінансування на практично відновлення дитячих відділень вкрай необхідне.  
 
Дмитро Кухар головний лікар Харківської обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні
 
Тут вже йде не на десятки тисяч і навіть не сотні, а тут щоби все зробити, тут потрібні великі кошти, великі кошти. Лікарня дуже велика 320 ліжок – це ми вже скорочували, вона розрахована на 350 ліжок, при чому тут же не лежить 4-5 чоловік в одному боксі, тут лежить один – два.
 
І для всіх, додає головний лікар, необхідні належні умови перебування. Але на питання, коли саме будуть виділені кошти на ремонт відповідного відділення Олексій Кучер відповів без конкретики.
 
Олексій Кучер голова Харківської облдержадміністрації 
 
Грошові кошти однозначно тут необхідні і ми виділимо їх. Дякую.