Пограємо? Президент підписав закон, що дає зелене світло гральному бізнесу

11.08.2020 13:15   -
Автор:
Гральний бізнес – легалізовано. Президент Володимир Зеленський підписав такий закон. Тож тепер – бізнес зможе оформлювати ліцензії, вартість якої залежатиме від виду гри, кількості обладнання та його розташування. Грати ж дозволять лише людям старшим за 21 рік. 
 
Так гральні автомати можна встановлювати в готелях з трьома, чотирма та п'ятьма зірками. А от роботу казино дозволили не лише в п"яти зіркових отелях, а й в заміських комплексах площею не менш 10 тисяч кв. метрів. Щодо ліцензії. Спочатку її надаватимуть безкоштовно протягом року. Проте заклади, аби все ж оформити дозволи, мають дотримуватися певних правил, що прописані в законі. 
 
Роман Чумак юрист 
 
Там визначені і умови, при яких можна здійснювати цю діяльність і приміщення повинно відповідати технічним умовам, де це можна здійснювати і т.д. Тобто закон все це регулює. Він є досить детальним, звичайно, закон наділяє необмеженими повноваженнями певну комісію, яка буде регулювати видачу цих ліцензій.  Фактично може йти мова про те, що ця комісія буде вирішувати, кому давати таку ліцензію, а кому – ні. 
 
Бо до всіх цих закладів є багато вимог – це й певна площа готелю та й значна відстань від навчальних закладів . А ще умови закону торкнулися й персоналу та навіть грального обладнання. 
 
Роман Чумак юрист 
 
Власне, відзначається, що, наприклад, таке обладнання має передбачати певний відсоток виграшу, у випадку випадання певної комбінації, ми знаємо те, що таким чином має бути визначено, що, дійсно, та людина, яка грає може виграти та отримати цей виграш. Яким чином це буде контролюватися, що саме власне ця комісія буде мати право проводити цю перевірку і якщо програмне забезпечення буде забезпечувати менший відсоток вірогідності виграшу, то це вже буде підставою для вжиття певних заходів  і до такого грального бізнесу.
 
Та незважаючи на все це, ухвалення закону все ж дозволить вивести гральний бізнес з тіні, вважає Роман Чумак, а тим самим наповнюватиметься бюджет. Проте лише згодом можна буде зрозуміти, як це застосовуватимуть і чи буде новостворена комісія слідкувати за дотриманням цих правил.