Подготовка к отопительному сезону в области проходит согласно графикам

26.06.2018 12:12   -
Автор:
Підготовка до опалювального сезону в області проходить згідно з графіком. Губернатор Юлія Світлична взяла участь у всеукраїнській селекторній нараді щодо підготовки до осінньо-зимового періоду. Вона пройшла під головуванням Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. 
 
Геннадій Зубко Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України
 
26 червня, саме час подивитися яким чином хто готується і які кошти хто підготував для того щоб підготуватися до опалювального сезону і які роботи проводяться. Що саме не вистачає, і що не зроблено з нашего бачення, і що можна зробити на рівні, я ще раз звертаюсь не тільки до голів адміністрацій, тому що це питання координації, а і до органів місцевого самоврядування яке є безпосередньо власниками коммунальних підприємств які надають послуги систем критичної інфраструктури. 
 
На Харківщині для організації роботи з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в опалювальний період розпорядженням голови облдержадміністрації створено обласний штаб. Вже проведено п’ять засідань, на яких розглянуто підготовку в 13 районах та містах обласного значення.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
На рівні області ми розробили план підготовки до опалювального сезону, який враховує строки і роботи, які необхідно провести по кожному району і місту. Прошу керівників на місцях приділити особливу увагу виконанню цього плану. Це дуже важливе питання для жителів області та мешканців кожного міста. 
 
Юлія Світлична наголосила на повній відповідальності голів районів та міст обласного значення за належне виконання задач, визначених у ході селекторної наради. За даними Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури, заходи щодо підготовки області до опалювального сезону проводяться згідно з графіку. Станом на 25 червня готовність житлового фонду складає 37%. Підготовано 5,5 тисяч житлових будинків. Заходи з підготовки теплового господарства виконані на 37%. Водопровідно-каналізаційне господарство готове на 38%. Об’єкти соціальної сфери – на 39%. Підприємства паливно-енергетичного комплексу – Зміївська ТЕС, ТЕЦ-5, компанії "Харківобленерго", "Харківгаз", "Харківміськгаз"» – проводять заплановані ремонтні роботи згідно з графіками.