По проспекту Новобаварскому коммунальщикам необходимо прокронировать более 100 аварийных деревьев

13.01.2016 16:29   -
Автор:

По проспекту Новобаварському, що в Жовтневому районі, кипить робота. Уздовж дороги розташувалися з бензопилами на своїх автовишках озеленювачі. Роботи у них предостатньо – обрізці підлягає більше ста проблемних дерев.

Ірина Петрова в.о. начальника дільниці озеленення Жовтневого району СКП "Харківзеленбуд"

Мы выполняем работы по вырезке сухих ветвей, по омолаживающей обрезке деревьев. Потому что деревьям более 50 лет и эти работы выполняются для безопасного движения автотранспорта, городского транспорта и безопастного движения пешеходов.

На час виконання робіт, аби озеленювачі якісно виконали свою роботу, на два дні довелося змінити кілька тролейбусних маршрутів та знеструмити лінію. Бо більшість сухих дерев, що поросли хворобливою омелою, височать як раз над лінією єлектропередач. Озеленювачі обрізані гілки подрібрюють на місці. Для цього у них на озброєнні є спеціальна машина.

Діляться комунальники Жовтневого району і планами на весну. Тоді, кажуть, стануть до оновлення зеленого фонду, кожного району Харкова.

Ірина Петрова в.о. начальника дільниці озеленення Жовтневого району СКП "Харківзеленбуд"

На 2016 год в районе запланировано высадить более 150 деревьев породы клён, липы и ясень. Высаживаем их с комом земли и в восьмилетнем возрасте. Как показала практика эти деревья подходят для наших климатических условий и хорошо приживаются.