По городу фискалы проводят рейды, где выявляют точки с незаконной продажей алкоголя и сигарет

23.05.2018 14:00   -
Автор:
Без ліцензій та інших дозвільних документів. У Харкові почастішали випадки незаконної торгівлі підакцизними товарами, розповідають у фіскальній службі. Переконують, так звані наливайки є по всьому місту. Перший заступник міського голови Ігор Терехов навіть проводив розширену нараду з представниками всіх відповідальних органів. Як результат – працюють мобільні групи, що виявляють такі точки.  Наразі провели більше двохсот перевірок. Тепер тим, хто порушує закон – доведеться сплатити штраф.   
 
Олександр Полуектов начальник відділу управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів
 
В результате этих проверок применены финансовые санкции на общую сумму 2, 3 млн гривен, из которых в бюджет поступило на сегодняшний день один миллион триста. В том числе, трудятся там наши сотрудники в этих мобильных группах участвуют, выходят и устанавливают объекты незаконной торговли. Как правило, это все заканчивается вызовом Нацполиции, потому как на этих объектах нет ни документов, ни хозяев, установить их на месте невозможно. В прошлом году оплата составила порядка двух миллионов двухсот тысяч за весь год финансовых санкций.
 
Під час перевірок працівники фіскальної служби виявили порушення мінімальних роздрібних цін. Крім того, підприємці зберігають підакцизну продукцію в місцях, не внесених до Єдиного реєстру, а ще торгують без ліцензій та продають алкоголь, сигарети неповнолітнім. Відносно відстані, на якій має знаходитись торгова точка з підакцизними товарами від школи чи лікарні – законодавством не врегульовано.
 
Володимир Кочетков начальник відділу управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів
 
Мы обращались для аннуляции отказа в суды, суды нам отказали, потому что нигде в законе не прописано какое расстояние должно быть от школы, никаким нормативным документом не установлено. Или от медицинского заведения, от школы. То есть на сегодняшний день, исходя из той законодательной базы, что мы имеем, то бишь, я не имею права выдать лицензию на детскую столовую и на столовую больницы.
 
За продаж алкоголю неповнолітнім, зазначив Володимир Кочетков, вже скасували десять ліцензій, а за тютюнові вироби – п'ять.