Переселенцы получили 10 социальных квартир в Богодухове

01.08.2018 12:44   -
Автор:
В Богодухові завершили роботи зі зведення соціального житла для переселенців. Це двоповерховий гуртожиток для 10 родин. Новоспеченим його мешканцям губернатор Юлія Світлична передала ключі.   
 
Саму будівлю повністю оновили. Капітально відремонтували покрівлю, замінили вікна та двері, всі комунікації, утеплили фасад та провели ремонт у внутрішніх приміщеннях. Завезли меблі та побутову техніку. Мешканці соціального житла, повідомили в області, сплачуватимуть лише за комунальні послуги.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Допомагаємо людям. Житлова програма для переселенців діє. В Богодухові завершена робота в будівлі для соціального житла. 10 квартир для 30 людей, це гарна і плідна наша співпраця з німецькими партнерами і українським фондом соціальних інвестицій. За рік плануємо по Харківській області відкрити ще 6 гуртожитків, а це 100 квартир для майже 350 людей.  
 
Згідно останніх даних наразі до Харківщини з Донеччини та Луганщини переселились близько 130 тисяч осіб. Більшість  повертатись назад не збираються. В профільному міністерстві  зазначили, що проекти з будівництва житла для переселенців зараз реалізуються відразу в кількох регіонах країни. 
 
Андрій Рева Міністр соціальної політики України 
 
Дуже важливо те, що ви сьогодні бачите – це не бюджетні кошти, це допомога якраз Уряду Німеччини, які сьогодні переорієнтувалися на допомогу внутрішньо переміщених осіб. І міністерство соціальної політики використовує ці кошти на потреби переселенців. це вже 5 об'єкт. Я сподіваюсь, що з наступного року у нас уже будуть і державні програми по забезпеченню житлом цих людей.