Партія автобусів з литовського міста Каунас прибула до Харкова (відео)

29.03.2024 19:31   -

З Литви через ЄС, всю Україну і до Харкова. Таку відстань подолали ці автобуси, щоб незабаром перевозити харків’ян. І це поки, кажуть транспортники, лишень перша партія автобусів, що мають прибути до міста від литовських партнерів.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Подарувало їх нам місто Каунас Литовської Республіки. Всього вже їх приїхало 6. Буде ще 14. Найближчими там ще 2 місяцями інші автобуси, що там залишилися будуть теж в Харкові. Вони доїхали, зараз вони проходять технічний огляд і ремонт після тривалої такої подорожі по Європі. Вони проїхали 2,5 тисяч кілометрів і десь тиждень-два вони поїдуть на маршрути. Особливо в цей час, коли блекаут, автобуси дуже-дуже виручають нас. Ви ж бачити, що електротранспорт не працює сьогодні, на жаль, не весь. І ці автобуси стали дуже в нагоді. І це дуже своєчасний подарунок від міста Каунас місту Харкову, за що ми щиро вдячні місту і його мешканцям.

Окрім 14 автобусів, що будуть цієї весни з Литви доправлені до Харкова, місто отримає ще партію трамваїв, тролейбусів та автобусів вже з Чехії.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Ми вже отримали багато. І ще ми отримаємо протягом приблизно місяця 7 трамваїв із міста Пльзень. А до кінця року це ж місто нам подарує 7 автобусів, приблизно таких же і 4 тролейбуси. І наразі це вся інформація, яка є по допомозі.

Станом на березень 2024-го року маршрутами міста курсують близько 30 автобусів, які передали міжнародні партнери для Харкова.

ОСТАННІ НОВИНИ