Парковки в харьковских дворах. Кто, где, куда?

05.05.2012 16:06   -
Автор:

Ілля , місцевий мешканець:

-По дороге паркуют, вот там, с той стороны, и с этой паркуют. Возле дома паркуют вдоль дорог

Ірина Пивоварова,  місцева мешканка:

-Конечно, с коляской очень тяжело проехать

Більш за все людей турбує власна безпека. Через припарковані авто до їхнього будинку ні швидка не може під"їхати, ні пожежна машина. Не легко і двірникам від таких хаотичних стоянок у дворах.   

Наталія Лайпанова,  двірник:

-Конечно, проблема есть. Они заезжают на бордюры. Это для нашей работы очень не удобно. И зимой снег чистить – они ставят, забивают бардюры, утаптывают. Это очень не удобно

Не зручно, а прибирати треба, кажуть двірники. Тому доводиться імпровізувати.

Наталія Лайпанова , двірник:

-Вот так вокруг машины обметаем. Потом, если отъехали – возвращаемся, наново всё это делаем, чистим

Часто-густо водії ставлять авто прямо на газонах. Від постійного руху машин – на деяких місцях навіть трава не росте. Залишають машини і на дитячих майданчиках. Поки дістаються до обраного місця – шкодять і бардюри. Тим самим додають більше  роботи комунальним службам. Автовласники ж на це закривають очі. Не приховують, залишають транспорт будь-де на вільному місці. Аби ближче до будинку.

Ганна Варкушевська,  водій:

-Подпираем чей-то гараж, возможно, даже иногда. Вообще нет места. Под деревья ставим.

Та от паркування біля дерев може стати і небезпечним задумом.

Днями на залишене біля зеленого насадження авто впав клен. Подія сталася біля двадцятого будинку по вулиці Данилевського. Просто від віку та від сильного урагану дерево не витримало і зламалося. Жертв немає. Але машину вже не врятувати.

Владислав Єгоров , власник автівки:

-Кузов можно сразу выкинуть. Внутренности, конечно, может будет и целым. Но кузов можно и сразу выкинуть. Т.е. нужно покупать новый кузов – это почти новая машина, это дороговато получается

Проблема паркування автівок актуальна для усього міста, кажуть городяни. Бо облаштованих стоянок у дворах просто не вистачає, це ще одна причина, чому водії паркуються не за правилами і у непризначених місцях.

Михайло Онищенко,  водій:

-Надо сделать парковки доступные, ставить там. Потому что парковки, которые имеются, – они же несут отвественности за машину, вообще никакой

Це у місті розуміють. Тому поступово збільшують кількість муніципальних парковок. Іх оснащують охороною, огорожею та цілодобовим освітленням. Зокрема, на Олексіївці таких облаштують три. По сто місць кожна. Адаптуватимуть під потреби мешканців і стоянки у дворах. Відтепер під час ремонту внутрішньоквартальних доріг, робитимуть спеціальні кармани для транспорту.