Парк Горького у Харкові збирає гуманітарну допомогу для деокупованих територій (відео)

25.01.2023 17:45   -
Автор:

Одяг, взуття, речі першої необхідності та елементарне для дому. Все це команда головного парку Харкова збирає для мешканців деокупованих територій Харківщини і сусідніх областей, що найбільше потерпають від повномасштабної війни. Розпочалась така добра справа, розповідають у парку Горького, два тижні тому.

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕС-СЕКРЕТАР КП «ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПАРК КУЛЬТУРИ ТА ВІДПОЧИНКУ ІМ.М.ГОРЬКОГО»
До нас звернулися військові з Бахмутського напрямку з проханням за можливості допомогти теплими речами для людей, які там знаходяться. І не мають можливості найнеобхіднішого, зігрітися в ті морози, які були. Ми трошки попросили харків’ян допомогти, а вони так радо відгукнулися на це, що ми зрозуміли, що ми не тільки Бахмутський напрямок маємо змогу закрити, а й Донецький регіон і деокуповані території Харківщини. І коли ця історія вже почала набирати обертів до нас почали вже звертатися територіальні громади Харківської та Донецької області з тим, щоб ми допомогли людям, які опинилися в скруті через вторгнення рашистів.

І з того часу адміністрація парку перетворилась на своєрідний пункт прийому гуманітарної допомоги. Харків’яни приносять, відправляють на таксі чи навіть надсилають поштою. Співробітники в свою чергу все сортують, а потім все відправляють людям.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Почасти, кажуть в парку Горького, допомога прибуває до них від харків’ян з-за кордону. За ці декілька тижнів парк відіслав цивільним з 500 мішків гуманітарної допомоги від харків’ян. З актуального залишаються: теплі речі для всіх вікових груп, теплі ковдри, медикаменти, дитяче харчування і підгузки.

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕС-СЕКРЕТАР КП «ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПАРК КУЛЬТУРИ ТА ВІДПОЧИНКУ ІМ.М.ГОРЬКОГО»
Я розумію намагання допомогти якомога більше, але не треба , будь ласка не треба везти купальники, не треба нести літні речі, якісь там маєчки, футболочки, цього всього є вдосталь. А от теплих речей, ось зараз зима, треба одягнутися просто зараз людині, от взяла і одягла, ось це треба. Якщо ми говоримо про харчування, то виключно ми просимо дитяче харчування. І перепрошую, і наголошую ще раз, перевіряйте будь-ласка термін придатності. Дуже часто трапляється, що приносять прострочу. Це не гарно.

Долучитись до цієї доброї справи харків’яни ще можуть, оскільки ця робота, що направлена на допомогу нужденним ще триває. Адміністрація парку працює щодня в будні з 9-ї ранку до 15 години.

ОСТАННІ НОВИНИ