Полювали на ловців «шахедів»: У Харкові затримали агентурну групу російської розвідки (фото)

26.04.2024 10:20   -
У Харкові затримали агентурну групу російської розвідки - СБУ

У результаті спецоперації нейтралізовано агентурну групу російської розвідки, яка готувала серію повітряних атак на позиції ЗСУ та полювала на мобільні вогневі групи по знищенню безпілотників, повідомляє Інфосіті.

“Серед основних цілей агресора були фортифікаційні споруди та укріпрайони українських військ, які обороняють обласний центр. Для удару по локаціях ЗСУ, окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби.


Щоб скоригувати російські КАБи на ціль, загарбники дистанційно залучили двох своїх поплічників з Харкова”, – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисники під виглядом приватних ремонтників поодинці їздили по області, де приховано фіксували місця базування українських військ та розташування оборонних ліній. Отриману інформацію месенджером передавали «зв’язковому» російської розвідки. Ним виявився їхній знайомий, який у 2014 році виїхав до тимчасово окупованого Донецька та приєднався до спецназу російських військ.

Служба безпеки дізналася про плани ворога ще на початковому етапі розвідувальної діяльності зрадників. Це дозволило провести комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ.

Агентів було затримано у власних помешканнях. Під час обшуку у них вилучено мобільні телефони, з яких вони комунікували з окупантами.

У Харкові затримали агентурну групу російської розвідки - СБУ
У Харкові затримали агентурну групу російської розвідки - СБУ

45-річному чоловіку повідомлено підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), 57-річному чоловіку – у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Обох підозрюваних взято під варту без права внесення застави.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ