Осторожно лёд! Харьковские спасатели предупреждают про опастность на водоёмах

06.01.2015 16:27   -
Автор:

Обережно – тонка крига. Харківські рятувальники застерігають городян, про небезпеку, яка ховається під шаром снігу. Адже та товщина льодового покрову, яким зараз скута більшість водойм не є безпечною.

Ігор Лупандін начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Харківській області

Та погода, которая у нас сейчас в Харьковской области и в том числе и в Харькове, т.е. была низкая температура до 20 градусов лёд у нас уже есть на озёрах и реках и водоёмах, но есть и снежный покров. Тем самым идёт подтаивание под снегом, т.е. толщина льда уменьшается и существует опасность.

В найбільшій зоні ризику – любителі зимового лову. Зараз крига не має тієї безпечної товщини в 20-25 сантиметрів, яка гарантує надійність льодової поверхні. Тому рятувальники просять рибалок поки утриматися від їхнього улюбленого хобі. Більш небезпечна крига там де є рослинність. Адже вона погіршує міцність. Застерігають надзвичайники і батьків, щоб ті доглядали за дітьми в період зимових канікул. Та не відпускали малечу відпочивати на водойми.

Ігор Лупандін начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Харківській області

В городе это Журавлёвское водохранилище, в том числе Алексеевское водохранилище, Комсомольское и другие где могут отдыхать харьковчане. т.е. выходить на лёд, кататься на коньках и играть в хоккей. Поэтому необходимо соблюдать элементарные правила безопасности.

Рятувальники нагадують городянам єдина 100 відсоткова гарантія безпеки на льоду – стаціонарні ковзанки, яких у місті наразі чимало.