"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Оновлення у призначенні субсидій: нові правила для полонених та постраждалих від війни

YouTube video player

Отримувачу субсидії протягом 30 днів необхідно повідомити Пенсійний фонд, якщо хтось із складу домогосподарства чи член його родини перебували за кордоном понад 60 днів сукупно в той період, доходи за який впливають на призначення субсидії. Також на виправлення помилки в заяві чи декларації дається більше часу в разі хвороби заявника, проте є обмеження — не більше ніж до закінчення опалювального/неопалювального сезону.

Такі основні нюанси змін щодо правил надання житлових субсидій. Низка нововведень стосується і деяких чинників, пов’язаних з війною

Серед змін в процесі призначення субсидії:

Щодо полонених, то нарешті врегулювали питання з надання субсидій тим домогосподарствам, члени яких перебувають у полоні. 

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
Звичайно, людина, яка перебуває в полоні, доходів не має. Однак є випадки, коли військові частини нараховують полоненим грошове забезпечення. Тепер при призначенні субсидій доходів полоненого не враховують. Єдиний момент – треба підтвердити перебування особи в полоні. Порядок такого підтвердження визначений Кабінетом Міністрів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

В ПФУ зазначають, що для реалізації більшості змін не треба звертатися до них. Однак тим домогосподарствам, що мають в своєму складі колишніх/сьогоднішніх бранців, що підтверджено документально варто звернутися для оформлення виплати з урахуванням нових умов.

Також внутрішньо переміщеним особам  варто знати, що підставою відмови у призначенні субсидій є заборгованість за комунальні послуги за попередні місяці. Однак для ВПО борги за житлово-комунальні послуги за житло, яке вони змушені були покинути через війну, не є підставою відмови у призначенні субсидій.

ОСТАННІ НОВИНИ