Одне з найбільших звалищ Харкова ліквідовано

23.03.2012 16:37   -
Автор:

Побутові відходи, будівельне сміття та зарості. Ось така картина в районі Сухого Жихаря, по вулиці Маршала Федоренко. Неприємний запах влітку, багнюка – у дощі. І через купи сміття – забруднений струмок. Тож в сильні дощі вода звідси прямувала у двори приватного сектору.
 

Валентина Касьянова пенсіонерка

И собак сюда бросали дохлых, и кошек, и мусор сюда машинами везли, всё складывали 00:58 (СК) 00:17 и вот это дождь, ливень или весной, снег как тает, так от из люка вода текла, бежала в дома и вот в этих домах полдвора было залито водой

Тепер комунальники прибирають тут. За кілька днів вивезли близько двох тисяч кубометрів сміття. Спиляли кущі. Прочистили струмок. Довелося провести ремонт і зливової системи. За п*ятдесят років залізобетон не витримав погодних умов. У подальшому з"явиться тут і паркан, щоб попередити накопичення відходів на цьому місці в майбутньому.
 

Олексій Свідло заступник голови адміністрації Комінтернівського району

Сейчас охранная зона будет сделана, ограждения из блоков, чтоб не было доступа машинам, не складировался муссор

А ще тут проведуть благоустрій, висадять дерева. Мешканці раді допомагати, власними силами планують створити тут зону відпочинку.

Валентина Коник голова вуличкому №7

Планируем травку высеять, газончик как бы сделать, ухаживать будем, поставить скамеечки для отдыха

Побороли сміття на вулицях міста, крок за кроком прибирають звалища і на околицях. Та на цьому не зупиняються. Наступний етап у боротьбі з відходами – окреме їх збирання. Наразі у Першій столиці існує лише первинне розділення – на пластикові пляшкі та інше сміття. Та у планах – ввести таку систему, як в усіх містах Європи. Бо у перспективі – запрацює сміттєпереробний завод і утилізація відходів вийде на інший рівень.

Анастасія Полякова, Олег Синицький. Харьковские Известия