Очередей в детских поликлиниках не наблюдается. Медики советуют вызывать врачей на дом

27.01.2016 13:09   -
Автор:

Анастасія сьогодні вже сама привела сина на черговий прийом в поліклініку. А ще кілька днів томУ викликала лікаря до дому. І хоча одразу збагнула, що це звичайна застуда, зволікати не стала, щоб упевнитися, що це не грип.      

Анастасія Стаценко

Конечно испугалась, потому что у меня двое детей, у меня ребёнок младший 3 года. Но она переболела первая, у неё было всё намного сложнее с температурой под 40, у неё был бронхит, потому что мы делали снимок лёгких в стационаре, но грипп нам не ставили.

Звернень з приводу застуди останнім часом побільшало, зазначають фахівці. Однак, кажуть, говорити про епідемію немає підстав, мовляв відмічають лише сезонний ріст захворюванності, щоправда ітенсивніший ніж зазвичай.

Тетяна Лазуренко головний лікар міської дитячої поліклініки № 14

Уже несколько лет не было вот такого даже подъема как сейчас, но это не настоящий подъем, который мы наблюдали лет 5-6 назад. Но тем не менее этот подъем мы не можем называть эпидемией гриппа и острых респираторных заболеваний. Небольшой подъем, то сезонный подъем

І хоча хворіти дітлахи стали частіше, в самій поліклініці черги до кабінетів відсутні.  

Тетяна Лазуренко головний лікар міської дитячої поліклініки № 14

Больных детей никто сюда не приводит. Не нужно бояться детских поликлиник, что здесь скопление больных детей. Дети выздоравливающие приходят по рекомендации врача.

Втім, запевняють медики, в поліклініці вжито всіх профілактичних заходів, окремий прийом здорових дітей і тих, що з температурою, а також часті кварцювання і прибирання.

Інна Гаркуша заступник головного лікаря міської дитячої поліклініки № 14

Кварцевание не только кабинетов, но также холла поликлиники. Влажная уборка осуществляется в учреждение каждые 2 часа с применение дезинфектантов. Обработка перил, дверных ручек – это то, что мы делаем обязательно в придэпидемическом подъеме острых респираторных вирусных инфекций. 

До того ж, враховуючи, що зараз в Україні оголошено епідемію грипу, лікарі виявляють обережність і провсяк випадок при будь-якому підвищенні температури радять звертатися до дільничного лікаря.

Ірина Гусакова дільничний лікар-педіатр

При заболевание ребёнка любого возраста, при подъёме температуры обязательно обратиться к врачу. Даже при температуре 37,2 и 37,5, что касается детей раннего возраста. Бывает в течение суток-двое идёт осложнение на бронхит и пневмонию даже без высокой температурной реакции.

Для цього, кажуть, в поліклініці завжди знаходиться черговий лікар, виклик якого можна зробити до 6-ої години вечора.