Обстріли рашистів, нові поставки зброї та загроза ракетного удару – головне за ніч

17.01.2023 11:35   -

Завали зруйнованого ракетою будинку в Дніпрі розібрано на 90%, рятувальна операція триває понад 63 години. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА. Дані на 8:00 ранку такі: 40 людей загинули; 79 – поранено, серед них 16 дітей; у лікарнях – 28 постраждалих, 10 – у тяжкому стані; 39 людей врятовано; 25 мешканців будинку розшукуються.

Росіяни 102 рази обстріляли Херсонську область, про це повідомили в ОВА. Житлові квартали обстріляли 36 разів. Одна людина загинула, двоє поранені. 20 снарядів прилетіли у Нікопольский район, Дніпропетровської області. Обстрілювали і Харківську область.

В Чорному морі РФ підготувала майже рекордну кількість “Калібрів”. За словами начальниці Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, наразі росіяни тримають в Чорному морі 6 ракетоносіїв, де розташовано до 44 ракет. Військові попереджають про те, що ракетна небезпека залишається актуальною.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У цьому році 20 тисяч українських військових пройдуть підготовку у Великій Британії. Про це повідомив міністр оборони Сполученого Королівства. До цього процесу будуть залучені інструктори з Канади, Данії, Фінляндії, Швеції, Литви, Нідерландів та Нової Зеландії.

Великобританія надасть Україні 100 одиниць бронетехніки. Про це заявив глава Міноборони країни-партнера. Також Україні передадуть бронетранспортери Bulldog, 14 танків Challenger 2 та 30 самохідних гармат AS90.

ОСТАННІ НОВИНИ