Обстріли окупантів, нові подробиці про витік інформації щодо контрнаступу та розмінування – головне за ніч

10.04.2023 11:32   -

Росіяни зранку вдарили по лікарні в Херсоні. За інформацією Херсонської ОВА, гатили по лікарні у Суворовському районі міста.Через вибухи пошкоджені кілька вікон. Обійшлося без серйозних руйнувань та постраждалих. За минулу добу окупанти обстріляли регіон 78 разів.

Україна вже змінила деякі плани щодо війни через нещодавній витік документів про контрнаступ. Про це пише СNN з посиланням на джерела. Відомо, що витік також спонукав Пентагон зробити кроки зі скорочення потоку особливо важливих документів, які зазвичай щодня доступні сотням людей в уряді.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

В Україні планують запустити виробництво обладнання для гуманітарного розмінування. Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості. Відомо, що запускатимуть локальне виробництво. Зараз плани тільки на стадії розробки.

Польща передасть Україні в рамках нового пакету військової допомоги 200 бронетранспортерів Rosomak. Про це розповів український президент Володимир Зеленський. Також відомо, що планують передати самохідні міномети RAK, а також переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun. Гроші виділятимуть США та Євросоюз.

ОСТАННІ НОВИНИ