О Евро-2012, долгах на предприятиях и акулах пера

05.06.2012 18:54   -
Автор:

Лічені дні залишилися до Євро-2012. Тому свою прес-конференцію губернатор розпочав з інформації – усі євро-об*єкти готові, а головне – прийняті комісією УЄФА. Та розслаблятися рано, каже Михайло Добкін. Треба подбати про стовідсоткову безпеку у місті під час проведення євро-чемпіонату. Цим питанням займеться спеціально створений штаб попередження та усунення техногенних ситуацій. Та не єдиним євро-чемпіонатом житиме Харківщина цим літом. Вже розпочата робота із виведення зі скрути ряду промислових підприємств. Зокрема, вже розробляється механізм погашення заборгованості на Ізюмському тепловозоремонтному заводі. Вже до вересня усі робочі отримають зарплатню, повідомив губернатор. Поступово погашатимуть і борги на інших підприємствах області. За місяць і робочі заводу імені Малишева матимуть свою зарплатню за усі відпрацьовані місяці.

Михайло Добкін,  голова  Харківської обласної державної адміністрації:

-До 1 июля сумма, со слов руководства завода, будет полностью погашена. До 1 июля долгов по зарплате на предприятии не будет.

А ось питанням заводу імені Шевченка займатимуться фахівці "Укроборонпрому". Договір між цим підприємством та Харківською облдержадміністрацією підписаний.

Михайло Добкін , голова  голова  Харківської обласної державної адміністрації:

-Первым шагом реализации данного договора было перечисление 2 млн гривен со стороны "Укроборонпрома" в качестве оформленного займа заводу Шевченко. Займ оформлен безпроцентный на очень длительный период. Это фактически первый шаг для наведения порядка там.

Свою прес-конференцію губернатор Михайло Добкін завершив на урочистій ноті. Напередодні дня журналіста привітав усіх акул пера. Найкращих – відзначив грамотами та дипломами. І повідомив: незабаром у "Спілки журналістів Харківщини" нарешті з*явиться власний офіс. Його розташують у приміщенні Держпрому.

Олена Завгородня ,Євгеній Дроботов, Харьковские Известия.