Школы эстетического воспитания провели отчетный концерт

05.06.2012 18:39   -
Автор:

Танцюристи, вокалісти та ті, хто грають на різноманітних музичних інструментах творчим штурмом взяли сцену театру опери та балету. Бо це їх день. Вихованці шкіл естетичного виховання дають звітний концерт. Юній піаністці Мирославі випала честь зіграти з оркестром харківської філармонії.

Дівчина розповідає, все починалося як у більшості малечі. Батьки привели дівчинку до музичної школи. Спочатку натискати на клавіші у неї не зовсім виходило. Було щось схоже на собачий вальс, але тепер вона може зіграти будь-який класичний твір.

Мирослава Гончаренко,  юна піаністка:

-Были слёзы, были крики "Мама, я не хочу заниматься", но потом в какой-то момент понравилось играть на сцене, понравился вот тот адреналин, который получаеш и это на долго как говорится.

Всього отримують адреналін та роблять творчі кроки у Першій стоиці понад вісім з половиною тисяч хлопців та дівчат.

Валерій Писаренко , Народний депутат України:

-Я думаю,что та поддержка, которую оказывает сейчас город она даёт свои плоды. Я думаю, что мы и дальше будем помогать ребятам чтобы их таланты, их творчество им давали шанс в жизни и наверное, чтобы их путь в большую жизнь был более интересным и более успешным, чтоли так сказать.

Під час заходу нагородили і тих без  професійного досвіду кого юні таланти не розкрилися б – педагогів.

Анатолій Денисенко , депутат Харківської міської ради:

-Харьков по праву считается культурной столицей Украины и я хочу выразить слова благодарности тем людям, которые вкладывают частицу своей души в развитие творчества у детей.

Світлана Рибалко вчить грати на старовинному інструменті – домрі. Жінка жартує, мабуть ще з дитинства сильно полюбила російські казки, в яких були скоморохи. Постійним супутником їх і була домра. За шістнадять років Світлана навчила грі на цьому музчиному інструменті сотні учнів. Говорить, інструмент хоч і на вигляд простий, але не всім підкорюється. Так було і з нею.

Світлана Рибалко , вчитель музичної школи № 3:

-Конечно не получалось, не знала, что на ней нужно делать и как на ней играть. Но учитель всё объяснил, показал, рассказал и постепенно начали учиться.

Попереду в учнів шкіл естетичного виховання канікули. Та це не привід залишати творчість, кажуть діти. Це швидше час, коли можна набиратися енергії та позитиву для майбутніх перемог.

Ігор Бескровний, Сергій Перець ,Харьковские Известия.