Немецкий благотворительный фонд оказал помощь харьковским больницам

27.03.2012 18:40   -
Автор:

Кожен з цих людей у залі і не приховує – потребує додаткової соціальної підтримки. В кого проблеми із здоров"ям, хтось потрапив у важку життєву ситуацію. А тому для них, кажуть, будь-яка допомога важлива. Німецька делегація благодійного фонду ось вже як 20 років зі свого боку підтримує таких харків"ян. Сьогодні 150 малозабезпечених отримали грошову допомогу.
 
Еда Сіліна:
– Любая поддержка материальная, она существенна, понимаете, любая. Когда ты копейки считаешь, когда у тебя 2-го апреля химия.

А цей територіальний соццентр, що у Московському районі, вже багато років під опікою благодійного фонду з Німеччини. Колись фінансували роботу безкоштовних їдален, а коли ті зачинились, вирішили виділяти кошти для придбання для малозабезпечених продуктових наборів.   

Ірина Черняєва, заступник начальника управління праці та соціальної політики:
– Пусть эта помощь небольшая, но это знаете как, когда помощь, пусть и не очень существенная, но когда она приходит вовремя, то это очень важно для человека, для каждой семьи. 

Фріц Кьорбер, голова німецького фонду, зазначив, що надану допомогу слід сприймати як дружню підтримку. Адже він із своїми соратниками, такими ж небайдужими людьми, приїзджає до Харкова з благодійною місією.       

Фріц Кьорбер, голова "Фонду робітничої благодійності" м.Берінгерсдорф-Швайг ( Німеччина ):
– Я хочу допомагати цим нужденним, адже і сам колись був на їх місці, втім зміг побороти важку недугу і знайшов сили і можливість жити далі. До того ж, що Харків це частина історії моєї родини. Адже колись тут воював мій батько. Коли я вперше відвідав Харків і побачив які тут добрі і гостинні люди, я вирішив приїзджати сюди знову і знову. А в місто, де живуть твої друзі, з порожніми руками не приїзджають.

Плани на подальше співробітництво з німецьким фондом щодо реалізації спільних соціальних проектів сьогодні обговорили і у мерії, зазначили благодійна допомога затребувага і ніколи не буває зайвою.  

Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я і соціального захисту населення:
– Есть люди, которые многие годы знают Фрица Кёрбера и его команду. Знают, какую помощь они оказывают жителям территориальной громады. И по большому счёту ждут этой помощи. Я свято верю в то, что наши отношения будут продолжаться ещё очень долго.

Цього разу фонд готовий передати для малозабезпечиних харків"ян гуманітарну допомогу на суму 7 тисяч євро, а лікарням міста майже сорок ходунків та матраців для лІжок, 15 інвалідних візків та медиче обладнання.

Анжела Сушко, Віктор Ноздрачов "Харьковские Известия"