Наслідки ранкової атаки на Україну, пошкодження енергосистеми та допомога Японії – головне на ранок

08.01.2024 11:42   -

Зранку окупанти обстрілювали регіони України з різних типів озброєння. Стріляли крилатими ракетами з винищувачів та БПЛА. У Харкові зафіксовано руйнування на промисловому об’єкті, в області є пошкодження житлового сектору. У Запоріжжі в деяких районах немає світла. Є пошкодження і у Кривому Розі Дніпропетровської області та на  Хмельниччині. Є загиблі та поранені. ППО працювало і у столиці та західних областях.

Цієї ночі Повітряні Сили ЗСУ знищили 8 ударних БпЛА типу “Shahed”. За інформацією Генштабу, це всі ворожі цілі, що були зафіксовані у регіонах України.

Атакували також Чернігівську, Сумську, Донецьку, Запорізьку, Дніпропетровську та Херсонську області. За даними військових адміністрацій, є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Ранкова масована ракетна атака ворога не мала критичних наслідків для енергосистеми. Про це повідомили у НЕК “Укренерго”. За даними оператора, через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Знеструмлено одне вугледобувне підприємство в Донецькій області. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Японія внесе $37 мільйонів у трастовий фонд НАТО на системи виявлення дронів в Україні. Про це повідомили у МЗС країни-партнера. Крім того, щоб допомогти українцям пережити зиму, Японія надала 5 мобільних газотурбінних генераторів та 7 трансформаторів.

ОСТАННІ НОВИНИ