Нардепов лишили неприкосновенности с января 2020 года

03.09.2019 14:45   -
Автор:
Засідання Верховної Ради. На порядку денному – зміни до Контитуції, а саме відміна депутатської недорканності. На початку – виступ Президента.
 
Володимир Зеленський Президент України
 
Я хочу вкотре розвіяти усі міфи та політичні маніпуляції. У депутатів зберігається індемнітет, вони не будуть нести відповідальності за політичні рішення, за голосування чи будь-які політичні, чи публічні виступи. Мова про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності.
 
Далі – суперечки щодо дотримання регламенту та конституційності законопроекту.
 
Руслан Князевич ("Європейська солідарність")
 
Це елемент, інструмент інтересів захисту прав виборців, який представляє цей депутат. У разі відсутності цього елементу виборці не зможуть належним чином відстоювати свої права у парламенті. Про це сказав Конституційний суд.
 
Василь Німченко народний депутат України ("Опозиційна платформа – за життя") 
 
Половина із списочного складу народних депутатів 8 скликання від політичної платформи "За життя" є порушені кримінальні справи і всі ці справи мають відтінки політичного характеру.
 
Федір Веніславський народний депутат України, представник Президента у Конституційному суді 
 
Конституційний суд лише звертає увагу на те, що необхідно враховувати, що політична правова реальність в Україні, функціонування правоохоронної системи має забезпечити нормальне функціонування парламенту і нормальну діяльність народних депутатів.
 
Після всіх виступів депутати переходять до голосування. 373 "За". Не голосували лише у фракції "Опозиційна платформа- за життя". Там заявили, що вже наступного тижня збираються оскаржити рішення у Конституційному суді. Згідно зі змінами у законодавстві, за які і проголосували в парламенті, імунітету депутати позбавляться тільки з першого січня дві тисячі двадцятого року. Саме тоді набудуть чинності ухвалені правки до закону.