Наличие современного медоборудования позволило харьковским медикам усовершенствовать малоинвазивные методики оперативных вмешательств

03.10.2017 12:18   -
Автор:
80-ти річна Юлія Соколова готується до операції. Швидкою її терміново доправили до Міського центру малоінвазивної хірургії та ендоскопії, що розташований на базі лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Медики виявили жовчо-кам"яну хвробу і була необхідність проведення операції. Робити її чи ні, каже жінка, ніскільки не вагалась. 
 
Юлія Соколова пацієнтка  "Міського центру малоінвазивної хірургії та ендоскопії" 
 
Ощущение такое, что я на 100% доверяю. 
 
І це не просто слова, в свою чергу зазначають лікарі. Після проведення тут сучасного ремонту і оснащення новітньою апаратурою, операційна не просто набула іншого, сучасного вигляду, головне тепер з"явилась можливість проводити оперативні втручання світового рівня. За рахунок міста було закуплено зручний стіл для операцій із спеціальним освітленням, що не дає тіні, лапороскопічну стійку з відеокамерою, аргоноплазмений коагулятор і, як його в народі називають, лазерний скальпель.
 
Олег Пісоцький завідувач "Міського центру малоінвазивної хірургії та ендоскопії" 
 
90% всё для нас приобрёл город. В этом году конечно сделали современную операционную . Мы понимаем, что это дорогое удовольствие, но она оборудована так как в Европе, Израиле, в Америке и мы конечно работаем с удовольствием.
 
А цей наркозний апарат собою представляє цІлу станцію і головне що виконує найважливіші функції – безпека хворого, адже, за словами фахівців, чим менший строк вентиляції легенів, тим швидше хворий відновлюється в післяопераційний період. 
 
Ольга Кудінова лікар-анестезіолог 
 
Препаратов минимальное количество вводится, контролируется состояние пациента, глубина наркоза, контролируется безопасность больного во время операции – это то, чего мы добиваемся. Вот таких три столпа, на которых стоит наша специальность – адекватность анестезии и безопасность больного в первую очередь. Оснащение такого аппарата позволяет это сделать.
 
З приводу жовчокам"янОї хвороби, захворювань печінки та підшлункової зАлози у центрі щороку проводять сотні і сотні оперативних втручань, з яких 80% саме лапораскопічних. 
 
Олег Пісоцький завідувач "Міського центру малоінвазивної хірургії та ендоскопії" 
 
Малоинвазивная хирургия плюс вспомогательные инструменты и приборы, которые помогают укоротить операцию, делать её менее опасной, быстрой и эффективной. Уже не боимся мы больных старше 80-90 лет оперировать и они выживают и слава Богу и мы, я думаю,  делаем большое дело с городом вместе. 
 
І це ще не межа удосконаленню, впевнені харківські медики, в перспективі – освоєння нових методик і технологій лікування хворих.