На трамвайному переїзді Сумскої та Маяковського приступили до вкладання плит

09.11.2012 17:57   -
Автор:

Важка техніка і будівельники. На перехресті вже виконані роботи з демонтажу старих рейок і дорожнього покриття.

Робочий Віталій після того як основу засипали спецсумішшю береться до її трамбування. Це одна з важливих операцій, каже чоловік, адже після того як поставлять плити вони не повинні просісти.

Віталій робочий

-Засыпается щебень, трамбуется потом нано-сетки ложатся и тоже трамбуется.

Всі шари після трамбування перевіряють за рівнем. Все повинно бути правильно, ані сантиметра вище або нижче.  Після приступають до укладання залізобетонних плит, ось як ця. Одна така важить більше шести тонн. Всього їх буде десять.

Після укладання плит розпочнуть роботи з монтажу рейок, вони будуть сучасні – польського виробництва, кажуть робочі. Їх заллють спецрозчином, а щоб не було спотворень використовують ось таку залізну конструкцію. І так поки все не висохне.

Артур робочий

-На уложенную плиту ставиться конструкция, затем выставляется по размеру и устанавливается рельс. Опускается в штробу в плите и опускается до нужного уровня.

Повністю завершити роботи на трамвайному перїзді робочі планують вже наступного тижня. Кажуть, тоді рух транспорту відновлять. Завіряють, після реконструкції зручніше буде і водіям автівок,  і місцевим мешканцям.

Олена Єлякіна головний інженер-технолог фірми будівельника

-Плита будет с дорожным покрытием что обеспечит плавное движение транспорта и уменьшит уровень шума на окружающие здания.

Переїзд побудований за такою технологією і з такими матеріалами стане першим в місті.

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко Харьковские Известия