На Харьковщине на одну вакансию претендуют пять безработных

12.04.2018 17:00   -
Автор:
Понад 23 тисячі безробітніх наразі стоїть на обліку у Харківському обласному центрі зайнятості. Тим часом вакансій їм пропонують трохи більше чотирьох тисяч. На одне робоче місце претендують п'ятеро людей. Всі, хто стоїть на обліку – отримують грошову допомогу від держави. 
 
Людмила Карамишева начальник відділу працевлаштування населення 
 
Розмір допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу та розміру страхових внесків, які були сплачені роботодавцем за цю особу. Чим вища була заробітня плата – тим вищий рівень допомоги по безробіттю для цієї людини. Загальна тривалість виплат допомоги по безробіттю – 360 календарних днів, для осіб передпенсійного віку – це 720 календарних днів, якщо немає скорочення.
 
Стати на облік у центрі зайнятості, розповідає Людмила Карамишева, мають право всі безробітні. Однак краще приходити одразу після втрати роботи, бо від цього залежатиме розмір виплат. Із собою треба мати паспорт, документ про освіту, ідентифікаційний код та трудову книжка. Переселенці додатково приносять довідку про їхній статус, те саме стосується й осіб з інвалідністю. Стаття, по якій людина звільняється з роботи має значення. 
 
Людмила Карамишева начальник відділу працевлаштування населення 
 
Якщо особа звільняється за згодою сторін – їй допомога по безробіттю призначається з восьмого дня реєстрації в службі зайнятості та виплачується 270 календарних днів. Якщо особа звільнена за власним бажанням без поважної причини, поважні причини визначені КЗОТом, тоді допомога по безробіттю скорочується на строк 90 календарних днів, але з початку її призначення, тобто з восьмого дня вона не отримує допомогу по безробіттю перші три місяця. З 91-го календарного дня їй розпочинається виплата.
 
Після того, як людина стала на облік – їй пропонують варыанти працевлаштування. У разі двох відмов – виплати припиняються. Для зручності на прийом можна записатись через електронну чергу на офіційному сайті установи.