Мэр Харькова купит за личные средства специальный наркозно-дыхательный аппарат

24.03.2020 12:56   -
Автор:
Боротьба з можливим спалахом коронавірусної інфекції у Першій столиці. В Харківський обласній державній адміністрації міський голова Геннадій Кернес провів зустріч з губернатором, представниками великого бізнесу та народними депутатами України. На засіданні обговорились питання протидії розповсюдження COVID-19. На сьогодні, зазначив мер, у Харкові немає ані підозр на захворювання коронавірусом, ані захворівших. Наразі в Харкові готові кілька цихів, які при потребі, зможуть шити 70 -100 тисяч захистних масок на день. Геннадій Кернес, повідомив, що і надалі разом з представниками області, бізнесу та урядовцями буде продовжувати оснащувати місто усім необхідним для захисту від вірусу.
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова
 
У Харкові до того, як розпочалися всі заходи з посиленням боротьби з коронавірусом, було 163 апарати шчтучного дихання. Потім, коли стало потрібно покупати нові апарати, ми звернулись до великого бізнесу, до соціально активного бізнесу, до всіх харків’ян, які небайдужі до такої боротьби. Зараз з місцевого бюджету були виділені кошти. Перший раз – 20 з половиною мільйона. На ці кошти придбано 5 апаратів штучного дихання – Швейцарські апарати. Один був дитячий. У центр, який на Салтівці знаходиться. Остальні ми придбали по мірі призначення. Також було виділено 40 мільйонів з бюджету міста, на які буде закуплено мільйон масок та 20 апаратів штучного дихання. Я здав свою декларацію. І після того, як я підтвердив гроші, які в мене задекларовані. Я теж на 2 мільйони 600 тисяч гривень купую апарат штучного дихання із наркозом совмісно.
 
Даний наркозно-дихальний апарат – преміум класу, від звичайних ШВЛ відрізняється особливими режимами роботи для різних форм вентиляції легенів паціента. Більш того, у разі потреби, він дозволяє анестезіологу вести повноцінний контроль хворого на всіх етапах лікування до переведення пацієнта в палату або у відділення інтенсивної терапії. Наркозно-дихальний апарат для вентиляції легенів, мер передасть до однієї з харківський лікарень.