Мертвым, в собственной квартире нашли известного харьковского адвоката Виктора Лойко. Версии правоохранителей

15.03.2016 19:55   -
Автор:
Це саме той будинок, де вбили відомого Харківського адвоката Віктора Лойко. Тіло  51-річного правозахисника знайшли в його власній квартирі. Напередодні ввечері.  
 
двірник  
 
Вот его окна на первом этаже. Зашторены окна. Я полгода здесь работаю, вот полгода я с ним сталкивалась. Он входил, выходил , с собакой гулял.
 
Саме сусіди і повідомили в понеділок до поліції. Через специфічний запах, що стояв в коридорі. За даними прокуратури помер адвокат в суботу.  Сьогодні в праоохоронних органах оприлюднили перші результати експертизи. 
 
Віта Дубовик прес-секретар прокуратури Харківської області 
 
Причину смерті встановити не вдалося. Поки що. Переломів, крововиливів, або інших чітких ознак насильницької смерті не виявлено. Тому призначено ще додаткові експертизи, взяті зразки тканин. І протягом трьох-чотирьох тижнів ми будемо мати певні результати. 
 
Наразі відкрите кримінальне провадження за фактом умисне вбивство з корисних мотивів. Бо як зазначили в прокуратурі, з квартири загиблого адвокати зникли цінні речі.     
 
Олена Баранник начальник відділу комунікацій ГУНП в Харківській області 
 
Слідчо-оперативною групою, яка створена для того, щоб розслідувати цю справу розглядаються усі можливі версії. Але одна з версій, саме з корисливих мотивів.  Приміщення в якоаму було скоєно цей злочин, вся обстановка вказувала на те, що там, щось шукали. 
 
Колеги загиблого адвоката в жалобі.  Розповідають, Віктор Лойко був успішним адвокатом. Вів не одну резонансну справу. Тому версій його смерті багато.        
 
Олександр Гунченко адвокат 
 
То, что я увидел вчера на выезде, на квартире  у Виктора Лойко, по моему мнению, по моему убеждению эта смерть носила насильственный характер. Я полагаю, что имело место преступление и правоохранительным органам  следует в этом серьезно разобраться. Виктор был позитивным человеком, доброжелательным. Очень радушный приветливый . Я с трудом могу понять кому он перешел дорогу, если эта смерть носила все таки насильственный характер.