Майстер-клас від чемпіонки світу з шахів. Ганна Ушеніна провела зустріч із фіналістами обласного турніру

11.02.2013 18:52   -
Автор:

Ці діти вже пройшли два відбіркові тури, виперидили понад тисячу суперників і у результаті вийшли до фіналу обласного турніру з шахів. Дарина Анісімова – наймолодша учасниця. Дівчинці усього десять, але вона у шахах спец, знає, що таке "рокіровка", "рапід" та "гамбіт".

Дарина Анісімова наймолодша учасниця обласного турніру з шахів

-Мне нравится. Тут не надо думать руками, а надо головой думать. Развивать интеллект.

До фіналу обласного дитячого турніру з шахів дійшло вісімнадцять юних спортсменів. Переможцями стали лише троє з них. Після роздачі нагород чемпіонка світу Ганна Ушеніна влаштувала майстер-клас. Сеанс одночасної гри.  Восьмирічний Єгор хоч і не пройшов до фіналу, але спеціально приїхав на захід, аби хоча б на півгодини стати суперником чемпіонки.

Єгор Потапов учасник сеансу одночасної гри

-Хотел потренироваться. Она уже профессионал. Больше знает, чем я.

Більше тренувань і успіх гарантований, каже юним спортсменам Ганна Ушеніна. Вона починала свою кар'єру шахістки з семи років і крок за кроком, змогла підкорити шаховий Олімп.

Ганна Ушеніна чемпіонка світу з шахів

-В первую очередь, это желание. Второе – любить то, чем занимаешься. И это не важно – будь-то шахматы или другая какая-то профессия, деятельность. И конечно же, трудоспособность, трудолюбие.

У рамках турніру чемпіонка наочно показала виграшні комбінації. Їх діти зможуть у майбутньому використовувати під час гри. Поділилася своїми планами на майбутнє – наприкінці року готується захищати свій титул. Їй обіцяють створити всі необхідні умови для цього.  

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Сделаем всё, чтобы она имела возможности хорошо подготовиться. Она прославляет нашу страну, наш родной город.

Олена Завгородня