Куди полетіти на відпочинок восени – відкриті напрямки

03.09.2020 12:47   -
Автор:
Влада Єгипту зобов'язала туристів надавати негативний тест на коронавірус. Зробити його необхідно за 72 години до прибуття. Але подорожуючим пішли назустріч та дозволили пройти ПЛР-тестування в аеропорту вже після прильоту до країни. 
 
При цьому Єгипетська асоціація готелів звертатиметься до Уряду Єгипту з пропозиціями щодо спрощення цієї процедури, оскільки у деяких країнах  ПЛР-тести коштують дорого. Щоб покращити логістику пропонується залучити інвестиції до лабораторій в аеропортах, аби зменшити вартість тестування.
 
З 1 вересня пройти ПЛР-тестування на коронавірус можна в аеропортах Хургади, Шарм-ель-Шейха, Марса Алам і Таби. Процедура обійдеться в 30 доларів на людину.
 
Єгипет входить в зелену зону згідно з оновленим списком МОЗ. При поверненні до України туристам не потрібно проходити ПЛР-тестування на коронавірус або 14-денну самоізоляцію. Восени ж мандрівники з України зможуть літати до Хорватії, адже планується встановлення прямого авіасполучення між країнами.
 
Василь Кирилич Посол України у Хорватії
 
Коронавірус зумовив зміни в стилі життя. Для України і Хорватії – підтвердив важливість прямого авіасполучення. Очікуємо, що з 4 жовтня українська авіакомпанія двічі на тиждень з‘єднуватиме тісно пов‘язані між собою Київ і Загреб.
 
Для мандрівників також відкрився штат Гоа у Індії вперше після карантину. Для туристів відкриті готелі, пляжі і визначні пам’ятки. Відпочивати на Гоа можна без тестів на коронавірус та обсервації.