Харків і область 5 листопада. Обстріли, пожежі, жертви, бої

05.11.2022 12:20   -

У Харкові доба минула без “прильотів”. Тривають погодинні відключення електроенергії. У місті розгортають пункти обігріву на випадок вкрай складних ситуацій. Та ворог не вгамувався. Вдень 4 листопада російські окупанти обстріляли з десяток населених пунктів Харківщини. Били по селам з мінометів та артилерії різних типів, повідомляють у Генштабі.

ГЕНШТАБ ЗСУ
Під обстріл на Слобожанському напрямку потрапили: Амбарне, Бологівка, Стельмахівка, Вовчанські Хутори, Глибоке, Дворічна, Зелене, Гатище та Чугунівка.
На Куп’янському та Лиманському напрямках з артилерії обстріляли Новоєгорівку, Сіверськ, Верхньокам’янське, Ведмеже та Білогорівку.

Найбільшого лиха окупанти завдали населеним пунктам розташованим на кордоні з РФ та уздовж лінії фронту. Як звітують рятувальники, цієї доби вони залучались на гасіння однієї масштабної пожежі, яка спалахнула в наслідок влучання російського снаряду.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Пожежа, яку спричинив ворог своїми обстрілами, трапилась у селі Осиново Куп’янському районі області. Горіла будівля учбового закладу на площі пожежі 500 кв.м.

Постраждалих цивільних внаслідок обстрілів цієї доби не зафіксовано, повідомляють медики.
На Харківщині триває розмінування, відновлення нормальної життєдіяльності у деокупованих населених пунктах та розгортання всюди пунктів обігріву.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
По всіх абсолютно громадах. Їх буде по області більше 400. Будемо їх застосовувати як вже крайній захід.

На лінії зіткнення українські військові ведуть бої з окупантами та завдають їм відчутних втрат, повідомляють у штабі оборони.