Харків і область 4 жовтня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

04.10.2022 13:08   -

223-тя доба російської агресії. Після декількох днів тиші ворог знову завдав підступних ударів по мирному Харкову. Близько першої ночі мер міста сповістив про це в своєму телегра-мканалі.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Обстрел двух районов Харькова – Холодногорского и Новобаварского. Под ударом в одном случае промышленный, а во втором – инфраструктурный объекты. Информация о пострадавших и разрушениях уточняется.

Як з’ясувалось вранці, удари нанесені ракетами С300. Пошкоджені інфраструктурні об’єкти. На жаль, загинула 46-річна жінка, яка працювала там сторожем,її тіло дістали з-під завалів. В наслідок вибуху сталися масштабні пожежі, інформують рятувальники

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Одна з ракет влучила у промисловий об’єкт, що розташований у Холодногірському районі. Вибухом зруйнована виробничо-складська будівля, у якій ще й виникла пожежа на площі 600 кв.м. У її гасінні приймали участь 3 пожежно-рятувальні підрозділи.
Друга ракета потрапила в інфраструктурний об’єкт залізничного транспорту у Новобаварському ройоні Харкова. Одна з його будівель зруйнована вибухом. Там також трапилась пожежа. Її площа склала 80 кв.м. На місці події працювали 8 оперативних підрозділів ДСНС. З-під завалів дістали тіло загиблої жінки. О 01:25 пожежу локалізували, о 04:25 – ліквідували.

Загалом протягом доби на Харківщині сталося три пожежі через обстріли, повідомляють у ДСНС. Близько п’ятої вечора, третього жовтня, ракетного удару було нанесено по лікарні у Куп’янську. Будівля майже повністю зруйнована із 1 по 4 поверх. На місці працюють рятувальники та правоохоронні органи.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Будівля закладу зазнала часткових руйнацій. На 3-му поверсі сталась пожежа на площі 20 кв.м. Її о 17:30 загасили рятувальники.

За інформацією штабу оборони цієї доби є загиблі і поранені серед мирного населення

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Внаслідок обстрілу лікарні у Куп’янському районі загинув лікар-анестезіолог, 2 медсестри 53-х та 43-х років поранені.
Крім того, протягом доби, в Куп’янському районі з пораненнями госпіталізовано 63-річного чоловіка та дівчинку 9 років. Її стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

За добу піротехніки ДСНС знешкодили 473 вибухонебезпечних предмети. Втім, на звільнених територіях мінна небезпека ще дуже висока, зазначають у штабі оборони

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вчора в Куп’янському районі на розтяжці підірвалися двоє чоловіків 23-х та 35-ти років. Вкотре нагадуємо всім про необхідність бути дуже обережними і уважними.

Протягом доби ворог продовжив терор цивільного населення прилеглих до лінії зіткнення та кордону з рф районів. Визвольні бої на Харківщині тривають.