Харків і область 26 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

26.09.2022 12:47   -

215-й день російської агресіі. У Харкові – без обстрілів. Але ворог не припиняє терор передмістя.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Протягом доби окупанти обстрілювали Куп‘янський, Чугуївський, Ізюмський, Харківський, Богодухівський райони. У Чугуївському районі в с. Залізничне через обстріли виникла пожежа на одному з агропідприємств. Без людських жертв.

Це була, на щастя, єдина пожежа, що трапилась через влучання ворожої ракети. Загалом, за даними рятувальників, цієї доби їм довелось гасити 9 пожеж з 23х надзвичайних подій, які трапились на Харківщині протягом доби. Тривають також роботи з відновлення нормальних умов життя на деокупованих територіях. Цієї доби рятувальники працювали у Балаклії.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Зведені загони ДСНС продовжували роботи на зруйнованій будівлі каналізаційної насосної станції. Забезпечено енергоживленням 6 багатоповерхівок. Це близько трьохсот абонентів.

Тривають аварійно- відновлювальні роботи і в Ізюмі. Цієї доби розбирали завали у школах номер 4 та 12. Велика увага з боку рятувальників приділяється розмінування території Харківщини.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби обстежено та очищено територію загальною площею 26 га, вилучено та знешкоджено 1083 вибухонебезпечних предметів.

Основні зусилля, кажуть рятувальники спрямовані на розмінування об’єктів критичної інфраструктури, водо-, газо-, тепло-, електро- мереж з метою їх відновлення. За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби госпіталізували 6 осіб.

ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
Медики оцінюють стан постраждалих як середній. Серед поранених – 19-річна дівчина в Харківськоум районі, 1 чоловік та 3 жінки в Куп’янському, 78-річний чоловік в Ізюмському районі.

Бої на лінії фронту, що пролягає на околицях області, тривають. За інформацією генштабу наші військові продовжують відбивати атаки ворога.

ГЕНШТАБ ЗСУ
ЗСУ відбили ворожі атаки поблизу 13 населених пунктів, зокрема в районах Новомихайлівки, Кам’янки, Побєди та Павлівки. Авіація Сил оборони завдала по загарбниках 33 удари.