Харків і область 22 жовтня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

22.10.2022 12:56   -

Харків під постійним прицілом ворога. Протягом минулої доби російські війська завдали 2 ракетних удари, імовірно з ЗРК С-300, зазначають у штабі оборони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Обстріли об’єкт промислової інфраструктури в Харкові приблизно о 8:05 та о 10:15. Внаслідок цих двох ударів, за уточненими даними, поранення загалом отримали 11 людей. Один з поранених у важкому стані, стан решти медики оцінюють як середній.

Під обстрілом і прикордонні райони Харківщини, інформують у штабі оборони

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Протягом доби ворог обстрілював м. Вовчанськ, смт Дворічна та інші населені пункти в Харківському, Чугуївському, Богодухівському та Куп’янському районах області. Пошкоджені приватні будинки, сталися пожежі.

Цієї доби за даними ДСНС чотири пожежі з тринадцяти сталися в наслідок бойових дій.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
По одній пожежі, спричиненій влучанням ворожих ракет і снарядів, трапились в Харківському, Куп’янському, Чугуївському районах області, а також у Київському районі Харкова. Горіли 2 приватні житлові будинки, автомобіль і підприємство.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, окрім постраждалих у Харкові , цієї доби є поранені під час обстрілів Ів області.

ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДДОПОМОГИ
Протягом доби з пораненнями госпіталізовано 45-річного чоловіка в Богодухівському районі, 54-річну жінку в Куп’янському та 56-річного чоловіка в Харківському районі.

Триває розмінування звільнених від ворога територій, звітують рятувальники. За минулу добу піротехніки ДСНС знешкодили 803 вибухонебезпечні предмети.

У Куп’янському районі звільнено 7 населених пунктів. Загалом на Харківщині досі окупованими залишаються ще 1,5% території, повідомляють у штабі оборони. Визвольні бої тривають.

ГЕНШТАБ ЗСУ
На лінії зіткнення у Харківській бласті російські окупанти намагалися піти в наступ в районі населеного пункту Тернова Липецької громади Харківського району, але зазнали втрат та відійшли.

Українська армія крок за кроком відсуває ворога і завдає йому суттєвих втрат.