Харків і область 18 березня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

18.03.2023 12:30   -

Протягом минулої доби ворог з використанням ракет С-300, артилерії, мінометів та крупнокаліберних кулеметів обстрілював прикордонні населені пункти Харківського, Куп’янського, Чугуївського та Богодухівського районів.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Зокрема, вчора ворог завдав два ракетні удари по смт Великий Бурлук Куп’янського району. Одна з ракет влучила у подвір’я житлового будинку. Пошкоджено щонайменше 20 сусідніх будинків та господарські споруди.
Друга ракета вдарила у землю на території Великобурлуцького райвідділу поліції, пошкоджено також пожежно-рятувальну частину, 6 приватних автомобілів та сусідні житлові будинки. На щастя, обійшлося без постраждалих.

За даними ДСНС, пожеж, спричинених обстрілом, минулої доби не зафіксовано . Двічі рятувальники проводили обстеження населених пунктів, які зазнали ворожих ударів.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Внаслідок влучання артснаряду пошкоджено приватний будинок с. Кругляківка Курилівської громади.
В результаті ракетного удару по селищу Великий Бурлук руйнацій і пошкоджень зазнали понад 25 приватних домоволодінь, 2 житлові двоповерхівки, 3 адміністративні будівлі та приватні автомобілі. На щастя постраждалих не виявлено.

В деокупованих районах Харківщини триває гуманітарне розмінування, мінна небезпека в області висока.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Протягом доби зафіксовано 2 підриви цивільних людей на заборонених ворожих протипіхотних касетних мінах типу ПФМ-1 «Пелюстка».
Піротехніки ДСНС обстежили майже 2,5 га території. Вилучили та знешкодили 69 одиниць вибухонебезпечних предметів.

На лінії зіткнення наші військові дають відсіч будь-яким спробам ворога покращити своє тактичне положення та завдають окупантам відчутних втрат.

ОСТАННІ НОВИНИ