“Карантин вихідного дня” в Україні лише розпочинається

16.11.2020 15:13   -
Автор:
Карантин вихідного дня, його нагальність та основні загрози у випадку, якщо його не запроваджувати. Саме ці теми  стали ключовими спільної селекторної всеукраїнської наради з представниками Кабміну. В Уряді пообіцяли компенсації всім тим, кого вимушено відправили на вікендний карантин.  
 
Денис Шмигаль прем'єр-міністр України
 
Уряд готовий, і ми зустрічаємось з галузями  і беремо на себе зобов'язання по підтримці цих галузей. На сьогоднішній день у нас є ряд інструментів, які проявили себе нормально весною, це відшкодування 2/3 заробітних плати працівників, які відправлені в простій. Це відшкодування ФОПам, маленьким бізнесом  коштів на дітей. Якщо вони зупинились і зовсім не отримують нічого. Також весною ми роздали доволі велику суму коштів. Тобто користувалась попитом ця послуга по відшкодуваннню коштів. 
 
За даними Уряду, для того, аби стримувати ситуацію з захворюваністю на КОВІД країну потрібно відправити на тотальний карантин на строк від трьох до чотирьох тижнів. Та є одне але, – українська економіка цього не витримає. Кожен із голів українських міст висловив свою точку зору відносно ситуації. Коли мова йде про здоров'я і життя людей, зазначив перший віце-мер Ігор Терехов, питання бізнесу – другорядне. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Эпидемиологи говорят нам о том, что мы сегодня находимся далеко не в пике эпидемии. Ожидается еще больший всплеск эпидемии и для этого нужно принимать, хоть и не популярные, но жесткие меры. Прежде всего, если говорить о карантине выходного дня, или как называют это -  локдаун. Хочу сказать, как бы не популярной эта мера не была. Но к сожалению, нам сегодня придется и мы будем вынуждены идти на это. Прежде всего почему!? Объясню позицию. Первое, мы планомерно заходим в новогодние праздники и мы должны понимать, что мы хотим провести Новый год. Конечно мы хотим, чтобы наши дети, люди, жители города Харькова, гости города Харькова приехали в город Харьков и посмотрели на те украшения, которые мы организуем. А соответственно, будет скопление людей. Это первое. Второе,- мы четко понимаем, что, если сегодня не выполнять карантин выходного дня, то динамика заболеваемости будет увеличиваться. 
 
Так, аби ми місто вдруге не опинилось  повністю паралізовним, у Харкові вимушені притримуватись карантину вихідного дня. Окрім того, у мегаполісі триває кампанія з розширення койко-місць для ковідних хворих та поповнення бази медобладнання, препаратів та кисню. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Мы закупаем концентраторы. До конца ноября должны приехать кислородные концентраторы. проводим ремонт полностью всех  трасс для подачи  кислорода. И естественно мы выделили из бюджета города Харькова – 26 миллионов гривен, которые пошли на покупку медикаментов для больных. Ситуация очень серьезная. Ситуация требует консолидации усилий городской власти, областной власти и государственного уровня.