Юридический университет ометил свое 212-летие

18.11.2016 16:39   -
Автор:
212 років роботи та розвитку юриспруденції. 212 років виховання та навчання найбільш обізнаних та освічених. Хаківський юридичний університет святкує ювілей. Василь Тацій – ректор закладу вже 28 років. Пам'ятає, яким був університет ще до набуття Україної незалежності, і запевняє: він за останні роки розвинувся надзвичайно. 
 
Василь Тацій ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого 
 
І особливо це в роки незалежності України. А роки незалежності України наш ВУЗ по всім показникам діяльності виріс в шість разів. Це не з неба впало. Це ми напрацювали. і отримали ВУЗ в шість разів більший за той, який ми отримали в День незалежності. Сформовані були нові школи, нові напрямки діяльності, нові форми підготовки.
 
Розрісся та вдосконалився і кадровий склад університету. На сьогоднішній день в числі викладачів однієї тільки спеціальності "правознавство" – шістсот доцентів та кандидатів наук, близько сотні докторів та професорів, близько сорока академіків та членів-кореспондентів Академії наук. Це саме той викладацький склад, який може забезпечити гідну освіту, прищепити любов до професії та загальнолюдську культурну базу студентам, впевнені у виші. Притому, піклуються в університеті не тільки про інтелектуальний та моральний розвиток молоді.
 
Василь Тацій ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого 
 
Для того, щоб діти займались тим, чим треба займатись – власним здоров'ям, у нас функціонує п'ятдесят спортивних баз. Це важко уявити, і це побудовано за останні роки. Це басейни, стадіони, багато чого іншого. У нас своя медична база – санаторії, медичні центри.
 
Двісті дванадцятий день народження, вік поважний. Втім, керівництво університету впевнено – сьогоднішній рівень розвитку –  ще не межа. Попереду – шлях розвитку і вдосконалення.