Юлия Светличная обсудила сотрудничество между Харьковом и Варшавой с главой центрального региона Польши

14.05.2019 10:48   -
Автор:
Голова ХОДА та маршал Мазовецького воєводства Республіки Польща Адам Струзік спільно розглянули напрямки розвитку міжрегіонального співробітництва. Юлія Світлична з робочою поїздкою перебуває в польській столиці. Голова області очолює делегацію Харківщини, до складу якої увійшло керівництво регіону, депутати обласної ради та представники бізнесу. Юлія Світлична та Адам Струзік обговорили можливе співробітництво у сфері промисловості, ІТ, екології та науки й освіти, а також обмін бізнес-делегаціями регіонів.
 
Юлія Світлична голова ХОДА 
 
Поговорили на декілька тем. В першу чергу це стосується, звичайно, економіки, підвищення нашої співпраці на економічному рівні, запровадження нових проектів, щодо кооперації підприємств, що знаходяться на території Харківщини. І, звичайно, польських підприємств, для того, щоб мати спільну можливість розвиватися і шукати нові взаємозв'язки. 
 
Під час зустрічі Юлія Світлична презентувала потенціал Харківської області та перелічила низку напрямків, за якими можливе розширення співпраці двох регіонів.
 
Юлія Світлична голова ХОДА 
 
Наши регионы очень похожи инфраструктурно и экономически. Мы с удовольствием подготовим свои предложения, чтобы наладить региональное сотрудничество и чтобы усилить наш экономический потенциал. 
 
Адам Струзік голова Мазовецького воєводства
 
Мы готовы для установления более тесных контактов с привлечением экономических структур. Политический уровень также возможен и очевиден. Мы хотели бы те контакты, которые вы сегодня устанавливаете, переложить на сотрудничество в экономической плоскости.
 
Голова Харківської ОДА також запросила делегацію Мазовецького воєводства взяти участь у Міжнародному економічному форумі, що відбудеться в Харкові у вересні. Адам Струзік прийняв запрошення та відзначив, що розгляне можливість залучення до такої делегації представників бізнесу воєводства.