Юлия Светличная обещает помочь ХНУРЭ в создании научного парка “Синергия”

11.07.2018 14:01   -
Автор:
Потужний та сучасний. В університеті радіоелектроніки будують науковий парк "Синергія". Він буде площею у півтори тисячі квадратних метрів. У ньому розташують аудиторії для лекцій, класи з комп'ютерною технікою та різні лабораторії.
 
Вадим Хачатрян директор наукового парку "Синергія"
 
Здесь будут реализованы проекты робототехники, 3D-моделирования, Multidea, это интерактивные столы, образовательные, это искусственный интеллект, блокчейн, который будет находиться здесь. Это четыре лаборатории, плюс научный парк. В вечернее время  – это будет дополнительное образование. 
 
Василь Россіхін проректор ХНУРЕ з інноваційно-корпоративної роботи та адміністрування
 
Концепція наукового парку включає і соціальний момент в тому, що Україна як великий експортер айті-фахівців до США і країн Європи повинна зупинити колись процес перекачування мозку.
 
Науковий парк в університеті створили ще у дві тисячі дванадцятому році, проте він був формальним. Аби запрацював ефективно – навчальному закладу допомогли в обласній адміністрації, відзначив Василь Россіхін. Завершити будівельні роботи планують вже у кінці року. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
В Харківській області велика увага приділяється розвитку науки, а також новим пошукам щодо інтеграції наукових програм до Європейського Союзу, інших країн світу і, звичайно, пошуків нової мотивації, як для науковців, так і для студентів. В цьому вузі амбітні плани щодо відкриття Синергії, яка надасть змогу акумулювати намагання органів влади, інвесторів, науковців і надати нові можливості щодо комерціалізації наукових ідей у кінцевий продукт. Тобто зробити ідею реальним результатом. Я сподіваюсь, що такі амбітні плани в цьому університеті будуть реалізовані, ми зі свого боку докладемо для цього зусиль.